tiistai 4. helmikuuta 2014

Joensuun reissu ja leivontaa

Kaisa:
Lauantaina pyörähdimme Joensuun näyttelyissä. Mennessä loppumatka oli hiukan ongelmallinen, sillä auton kanssa tuli ongelmaa. Ilmeisesti kaasuvaijeri reistasi. Jätimme Seatin pihaan, niin sitten toinenkin auto alkoi pullikoida. Onneksi tilanne tasaantui, eikä auto temppuillut enää ollenkaan. Olin onnellinen siitä, että näyttelyt olivat lämpimässä tilassa, raviradan katsomorakennuksessa. Päänvaivaa hiukan aiheutti se, että tila oli liian pieni. Mäyräkoirat sain ujutettua katsomoon, kun kehän laidat olivat jo tupaten täynnä. Entäpä kaikki isojen koirien kanssa liikenteessä olleet? Ei minkään dogin häkki mahtunut yhtään mihinkään. Hyvä, että ovesta sisään...
   Iiro käyttäytyi näyttelyissä rauhallisesti. Koirat eivät hermoilleet, vaikka kehä oli myöhässä. Minulla oli entuudestaan kokemusta Tuula Savolaisen tuomarointivauhdista. Tuula tykkäsi Iirosta ja sijoitti sen VSP:ksi. Iiro sai myös ensimmäisen SERTinsä! Maikulla puolestaan oli näyttelyissä todella hauskaa. Se pinkoi menemään pienessä kehässä oman päänsä mukaan. Maikku haisteli paljon myös mattoa. Juoksutustilanteissa en saanut Maikkuun oikein kontaktia. Uutena olen kokeillut Maikun kanssa vapaata seisottamista. Maikusta se on tosi hauskaa. En ole vielä saanut Maikkua asettelemaan itse itseään. Siksi haluaisin avittaa seisottamisessa. Olen vain vuosien varrella huomannut sen, että tämä ahdistaa Maikkua. Maikku oli näyttelyissä narttujen kolmas. Tuula sanoi narttukehässä, että on mukava huomata, miten iloisia koiria kehässä onkaan :)
    Näyttelyissä oli myös kasvattaimme, Onnenkäpälän Delbert eli Pentti. Penttiä kiinnosti kehän matto ihan liikaa. Pentti sai kuitenkin ERI:n. Lisää harjoittelua, ja aikaa koiran kropalle, niin siitä sitä SA:takin ehkäpä rupeaa tuomareilta tulemaan.
    Kun kumpikaan koiristamme ei päässyt loppukilpailuun, niin lähdimme kotimatkalle. Poikkesimme matkalla Sonjan isovanhempien luokse. Sain taas todeta, että olen nuoremman näköinen kuin olenkaan. Sonjan mummo totesi, että olet kuitenkin nuorempi kuin Sonja. En....vaan vanhempi. "Oletkos parisuhteessa?" Sonja kailottaa minun puolesta, että on se naimisissa. "Onko lapsia?" Tällaisia perinteisiä kysymyksiä esitettiin :) Kahveeta sai herkkujen kera. Viikonloppuna tulikin tankattua herkkusia kaksin käsin. Välillä oli olo sen mukainen. Ajattelin, että nyt on energiaa vaikka hölkätä koirien kanssa. Ei ollut. Hyvä, että jaksoin kävellä. Kroppa taisi sanoa vastalauseita.


Näyttelyreissun saldoa.

Mitä tulee, kun paahtaa manteleita ja laittaa ne pyörimään monitoimikoneeseen suolaripauksen kera? No, siitä pitäisi tulla mantelivoita. Mutta eipä asiat usein mene kuin Strömsössä. Olin päättänyt tehdä pienen koe-erän, sillä en ollut koskaan nähnyt mantelivoin valmistusta taikka maistanut, että mille se maistuu. Monitoimikoneen terät pyörivät liian ylhäällä, joten tämä koje ei valmistanut minulle voita. Blenderi puolestaan jauhoi mantelit, mutta heitti kevyet jauhot sitten vain blenderin seinustalle. Ei auttanut vaikka kojetta ravisteli useaan otteeseen, jotta jauhot tippuisivat terien ulottuville. Ärräpäiden kera rupsein veivaamaan jauhoja käsin. Siinä samalla katsottiin Lassen kanssa tallenteista Rillit huurussa. Lopulta jauhoista tuli voipallo.


Tulihan niistä manteleista lopulta voita.

Eilen illalla päätin tehdä myös tortilloja. Valmistin taikinan ohjeen mukaan. Silti se ei ollut muovattavissa ohjeen tekstin mukaisesti. Lopulta luovutin ja tein maissileipiä. Hyviä nekin ovat. Pitää kokeilla seuraavan kerran jotakin toista reseptiä. Näin, että netissä on hiukan erilaisia versioita. Ei meinannut leipomukset onnistua millään :)

Maissileipäsiä


Viikonloppuna  valmistin kaalisipsejä. Päätin tehdä pienen koe-erän testiksi. Meillä on aikasta tehokas uuni, niin mietin, että kärvähtääkö kaalin lehtykäiset heti alkuunsa. Ei ne kärventyneet. Osa jäi ennemminkin hiukan raaoiksi. Pitää ensi kerralla antaa olla uunissa pienen pieni hetki pidempään. Maustoin kaalit suolalla, pippuriseoksella ja grillimausteella. Öljynä käytin rypsiöljyä. Mausteita tuli laitettua vähän liian runsaalla kädellä. Ensi kerralla osaan tehdä paremmin.

Kaaliset sipsit.

Tilasin raakasuklaan valmistamista varten raaka-aineita. Olin niin malttamaton, että päätin tehdä suklaata työpaikalla. Sain vesihauteen aikaiseksi mikron avulla. Laitoin suklaaseen mauksi kookosöljyä, vanilja-aromia, itse tehtyä mantelivoita ja hunajaa. Lisäsin muotteihin myös riisimuroja. Tämä tuotos onnistui. Suklaasta tuli todella hyvää! On vaikea pitää niistä näpit erossa.
    Ostoksilla kävi tuttu. Kysyin, että uskaltaako maistaa aikaansaannostani. Uskalsi ja kehui :) Miekkonen sanoi, että ei pidä tummasta suklaasta, mutta että tämä on hyvää.

Suklaata muotissa. Osan söin jo ennen kuvien ottoa :)












1 kommentti:

Kiitos kommentistasi:)