tiistai 22. heinäkuuta 2014

Synttärilahja


Kaisa:
Perjantaina lähdimme Lassen ja koirien kanssa toivomalleni synttärireissulle. Mukana oli Eelis, Elsi, Mimmu ja Aira. Valitettavasti mukaani en saanutkaan Tyyneä, sillä omistaja ei koiraa ollutkaan ilmoittanut näyttelyihin. Myös Ellen jäi tulematta näyttelyihin. Omistaja sanoi, että hän on kipeä. Laurakaan ei ollut tainnut koiraansa näyttelyihin ilmoittaa, sillä ei Elleniä luettelossa näkynyt. Toivomani kasvattajaryhmä jäi siis esittämättä. Muutoin reissu oli kuitenkin oikein mukava!

Asustimme reissun ajan Ylöjärven Erämiesten Kuuselan pirtissä. Mikä oli suuri ero ulkona olemisessa Ylöjärvellä/Tampereella verrattuna omaan kotialueeseen? Siellä ei ollut ollenkaan hyttysiä. Ei tarvinnut huitoa.
Metsästysseuran talo oli iso ja vanha.

Tilaa riitti. Pirtissä oli kaksi makuuhuonetta, iso olkkari, eteinen, sauna ja iso, kaksiosainen keittiö.


Kun kyseessä oli metsästysaiheinen rakennus, niin eläimiä löytyi seiniltä.Koirat viihtyivät mökillä. Ensimmäinen yö oli kuitenkin hiukan rauhaton. Toisena yönä penskat nukkuivat paremmin, sillä näyttelypäivä oli uuvuttanut niitä.


Eelis villitsi tyttöjä.
Mimmu katsoo kameraan.

Onneksi näyttelyissä oli mukana teltta. Päivät olivat sen verran kuumia, että teltta antoi hyvän suojan. Sunnuntaina olin vain hetken auringossa, kun odottelin omaa kehävuoroa. Siinä ajassa kerkesi paljaat iho-kohdat hyvinkin ruskettua. Kun aiemmin kesällä otin tarkoituksella aurinkoa pariin otteeseen, niin en ruskettunut sitten yhtään.

Aira Lassen paijattavana. Airan mielestä reissun aikana ei palvelu pelannut kunnolla. Matka ei saanut Artsilta kovin monta tähteä.

Lasse ei halunnut auttaa koirien esittämisessä, joten kyselin näyttelyiden henkilökunnalta, osaisivatko ehdottaa ketään avuksi. Rokotuskirjojen tarkastaja sanoi, että hänellä on mäyräkoira. Hän voisi kyllä auttaa, jos joku tulee siksi aikaa hänen tilalleen. Tytöt sanoi, että kysy apua toimistosta. Siellä sanoivat, että mäykkyharrastaja voi tulla auttamaan. Näin Mimmulle sain esittäjän.

Päätin ilmoittaa Eeliksen ja Elsin parikilpailuun, sillä harjoitukset menivät sen verran hyvin. Kun päivä kului ja lapsoset väsyivät, niin ei siitä pariesiintymisestä sitten tullutkaan mitään :) Muistan taas jokusen vuoden ajan, että pysyn poissa parikilpailukehistä :)

Eelis ja Elsi kuuntelivat vähän aikaa välillä.Koirat eivät sijoittuneet parikilpailussa. Katsopa katoksessa olevia jättiruusukkeita.
Tulokset
Onnenkäpälän Eelis PEK 4, KP
OK Elisa PEK 3
OK Elsi PEK 2, KP
Aira pakkasi mukaan pahan linnun.

"Kuvaukselliset"

Sauna oli vanhaa mallia. Siellä ei ollut suihkua. Mukavaa vaihtelua. Sauna oli niin mahottoman kuuma, että löylyjäkään ei pahemmin tullut heitettyä. Piti välillä heittää muodon vuoksi :)

Sunnuntai

Sunnuntaina tuomarina toimi Riitta Lahtovaara. Hitusen jänskitti se seikka, että tuomari on aikasta tiukka. Sen sain viimeksi todeta Pielavden näyttelyissä. Sunnuntaina tuomarina piti toimia Perttu Ståhlbergin, mutta hän oli pestinsä perunut. Perttuhan tykkää Maikusta. Siksi olisin penskoja halunnut käyttää hänellä arvioitavana.
Tälle päivälle sain avuksi opiskelijakaverini, Kirsin. Kiitos lauantain sekä sunnuntain avustajille!

Eeliksen kanssa kehässä.Mimmun vuoro esittäytyä.

Tule reippaasti!
Kun esitin Mimmua, niin se ei halunnut seistä. Lahtovaara tuli kädestä pitäen neuvomaa, että miten mäyräkoiraa esitetään :)

Ja lopuksi Elsi.

Elsi voitti tyttösten luokan. Lahtovaara sanoi, että jos Elsi olisi junnuikäinen, niin nyt olisi SERTin paikka.

Pentu ROP

Elsi oli sen verran reipas, että tuomari valitsi sen rotunsa parhaaksi.
Onnenkäpälän Elsi ja Isagrove's Didgeridoo.
Kuvaajana Kirsi Virta.

Kuvaajana Kirsi Virta.

Odottelun jälkeen pääsimme ryhmäkehään. Tuomarina Riitta Lahtovaara.

Elsi sijoittui toiseksi!

Elsi tienasi saavutuksellaan pannupizzapaloja. Kun tarjosin niitä kotona, niin Elsi sanoi, että reunus ei ole kovin hyvää. Täytteet sentään kelpasivat. Lisukkeena oli voideltua leipää. Ei kuulemma ollut hirmu hyvää sekään.  Elsi sanoi, että loppuosasta voi antaa kavereille kans. Tiesin jo etukäteen, että Iiro ei pizzaa kelpuuta, sillä se ei pidä leivästäkään. Muille kelpasi :)

Iloinen!
Tulokset:
Onnenkäpälän Eelis PEK 2
OK Elisa PEK 3, KP
OK Elsi PEK 1, KP, ROP, RYP 2


Eeliksen arvostelu sunnuntailta.
Ja tässä Elsin arvostelu.

Lasselle varmastikin riitti näyttelyt taas vähäksi aikaa. Haluaakohan kuitenkin tulla katsomaan, kun Aira on kehässä ensi kuussa?

P.S. Frans lähti eilen uuteen kotiin Kuopion suunnalle. Odottelen kuulumisia, että miten alku on lähtenyt mopsi-kaverin kanssa sujumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)