Karkeakarvainen mäyräkoira

Canmoy's Tinta Roriz

Vappu onkin normaalikokoisista mäyräkoiristamme poiketen kaniinimäyräkoira. Vapun tulon myötä Kaisa pääsee tutustumaan pienemmille mäykyille suunnattuun PIKA-kokeeseen, jossa on jäljestys- ja putkiosuus. Koirat eivät ole tekemisissä elävän riistan kanssa kuten isommat sukulaisensa.

Vappu aloitti näyttelyuransa suurista näyttelyistä Messukeskuksessa. Viikonlopun aikana ilmoittautumisia oli n. 16 000. 10.12.16 Vappu oli pentunäyttelyissä RYP 1 Helin Tensonin arvioimana (niin alkuarvostelussa kuin ryhmässäkin). Seuraavana päivänäkin Vappu sijoittui jatkossa ollen RYP 4. Alussa tuomarina toimi Marjo Nygård ja jatkossa Irina Poletaeva.

Canmoys Tinta Rorizin sukutaulu ja muuta tietoaKuva: Tiina Taulos.

Helsinki Puppy Show 10.12.16.
Kuva: Suomen Kennelliitto, Petri Örling.

Voittaja Puppy Show 11.12.16.
Kuva: Suomen Kennelliitto, Petri Örling.


C.I.B C.I.E FI KVA-L FI MVA CR MVA SE MVA EE MVA LT MVA GE MVA CY MVA RO MVA BG MVA BG GR MVA MD MVA ME MVA AZ MVA BALTV-12  Firesoul

Maikku on syntynyt tammikuussa 2011. Kaisa kiinnostui hienosta yhdistelmästä ja päätti kysäistä, josko meillekin saataisiin MULTI CH Freckle-Face Massimilianon ja C.I.E HU MVA V-07 LTV-08 LVV-08 Minelan Balsamin jälkeläinen. Yhdistelmä on siitä erikoinen, että isä on kääpiö. Maikusta onkin tullut pienehkö ja simpsakka koira :)

14.1.2012 Maikku sai ensimmäisen SERTinsä Kajaanista Perttu Ståhlbergiltä. Maikku oli juniori-ikäisenä PN2 ohittaen jopa valiokoiria! Näyttelyissä kisattiin myöskin Royal Canin Junior ROP -arvosta. Maikku sai tämän tittelin plakkariinsa. Toukokuussa Maikku yllätti ollen Jämsässä BIS 2 Tanya Ahlman-Stockmarin valitsemana. Maikku sai toisen SERTinsä. Yllätyksiä on tullut matkan varrella lisää. Kesäkuussa Maikku oli Tuurissa Perttu Ståhlbergin valitsemana ROP ja ryhmäkilpailussa se sijoittui sijalle 3. Myös Laukaassa Maikku oli RYP 3 kreikkalaisen Dimitris Antonopouloksen valitsemana. Tämä sama tuomari oli myös alkukilpailuissa. Samoissa näyttelyissä Pesonen oli VSP. Hurjaa! Heinäkuussa kisattiin Kauhavalla Mäyräkoirien Pohjoismaiden Voittaja-näyttelyissä. Maikku saavutti siellä tuloksen VSP ruotsalaisen Carina Olssonin tarkan silmän alla. Maikku sai myös kiertopalkintopytyn yhden vuoden ajaksi.
    Maikku pyörähti Virossa Baltian Voittaja-näyttelyissä. Maikusta tuli Baltian Voittaja vuosimallia 2012! Kesän aikana Maikku sai luolilta tuloksen LUT B. Loppuvuodesta Maikku kävi Ruotsin Voittaja-näyttelyissä. Koira sai tarvittavan tuloksen valioituakseen Ruotsista.

Vuosi 2013 oli hiukan rauhallisempi näyttelyiden osalta. Lahden vappunäyttelyissä Maikku oli hienosti ROP ja se sai viimeisen valioitumiseen tarvittavan SERTinsä. Tuomarina toimi Hannele Jokisilta. Ryhmäkehässä Maikku sijoittui neljänneksi Esko Nummijärven toimiessa tuomarina. Toukokuussa Maikku kävi myös LUT-kokeissa saaden toisen B-tuloksen. Lokakuussa Maikku sai pennut Pesosen (Onnenkäpälän Bernardo) kanssa. Pentueesta meille jäi kasvamaan Elsi.

Vuosi 2014 alkoi railakkaasti, sillä Kajaanin tamminäyttelyissä Maikku oli PN2 saaden viimeisen CACIBin. Maikusta tuli C.I.B. ja C.I.E. Kajaanissa oli tuomarina Raija Tammelin.
    Maaliskuussa Maikku kävi näyttelyreissussa Bulgariassa asti. Siellä oli 17 näyttelyn urakka. Maikku sai kaikki mahdolliset titteli eli rivistöön kertyi 10 nimikettä lisää. Maikku oli useasti ROP ja RYP-sijoituksiakin kertyi mukavasti.
    Maikku sai LUT-kokeista vaadittavan A-tuloksen ja näin koirasta tuli Suomen Käyttövalio luolilta.
    Elokuun lopulla Maikku matkasi Viron Väimelaan. Siellä koira oli 2xROP ja 2xRYP 2. Maikku sai SERTin ja siitä tuli Viron valio. Tuomareina toimivat Päivi Eerola ja Aleksandr Soroko.

Kesällä 2016 Maikku kävi pitkästä aikaa Suomen näyttelyissä. Perttu Ståhlberg valitsi koiran ROPiksi ja ryhmäkehässä ysi ryhmän seassa Maikku sijoittu Piret Lepasaaren valitsemana neljänneksi.

Firesoulin sukutaulu ja muuta tietoa


Jämsä 19.5.2012, Maikku BIS II
Väimela, Viro, elokuu 2014
Maikku rähisi konekarhulle ihan satasella :)


FI KVA-L Onnenkäpälän Adena

FI KVA-L Onnenkäpälän Adena on ensimmäisestä kasvattamastamme mäykkypentueesta. Ade syntyi Kaisan ja Lassen häiden kynnyksellä kesäkuussa 2006. Heinäkuussa 2009 Adena osallistui tapahtumaan, jossa sai haukkua konekarhua. Ade oli aika velmu tapaus; oli päivän paras karhun painostaja! Lisäksi vuonna 2009 Adena oli paikallisyhdistyksen järjestämän Vuoden luolakoira-kisassa sijalla 2. Adena nimittäin valioitui luolilta neljällä koekäyntikerralla. Tässä A-tason tiedot koepöytäkirjasta:
9.8.2009, Utajärvi
Kari Airiainen
A50

Koe alkoi klo.: 01.33, päättyi klo. 01.38.
Ahdinkoputken läpäisy: Nopea, vaivaton.
Tyhjän luolan tarkistus: Täydellinen, äänetön, nopea, kutsusta ulos.

Arvostelu: Koira nopeasti luolaan. Kaivaa hiekan vauhdilla, kiihkeä haukku luukulla. Kettu siirtyy oikeaan päätepesään. Koira aloittaa voimakkaan painostuksen, jättää riistan hetkeksi käyden hakupesällä, palaa riistalle ja aloittaa voimakkaan painostuksen. Ei väistä ketun puolustushyökkäyksiä. Koe keskeytetään tuomarin todettua koiran erinomaisuuden.

Adena valittiin kokeen lupaavimmaksi koiraksi.

Heinäkuussa 2011 Adena sai ensimmäisen pentueensa (1+3). Pentujen isä on metsätyksen monitaituri, Vuorenkaiun J'Wikingi. Sijoitimme pentueesta Onnenkäpälän Carpalon eli Lillin. Lilli kävi alkuvuodesta 2012 näyttelyissä ollen pentuluokassa hienosti ROP. Lilli valitettavasti menehtyi nuorena tapaturman johdosta.

Adena sai toisen pentueensa lpkakuussa 2012 romanialaisen uroksen, Dark Sparks Cezarin kanssa. Uros oli metsästänyt kotimaassaan muun muassa villisikoja.

Onnenkäpälän Adenan sukutaulu ja muuta tietoaItä-Suomen Mäyräkoirat ry:n valitsema Vuoden Luolakoira 2009 sija 2.

C.I.B FI MVA FI KVA-M CR MVA SE MVA EE MVA GE MVA RO MVA CY MVA BG MVA BG GR MVA MD MVA ME MVA EE JMVA AZ MVA EEJV-12 BALTJV-12 Onnenkäpälän Bernardo

Pesonen on syntynyt kolmentoista joukkoon 14.4.2011. Pesonen jäi meille Oivan menehdyttyä äkillisesti kesällä 2011. Pesosen näyttelyura alkoi hienosti 11.2.2012 Helsingin pentunäyttelyissä; ROP ja RYP 4! Lisäksi Pesonen kisasi kasvattajaluokassa Onnenkäpälän Brain-Waven, Beatan sekä Bobbinlacen kanssa. Koirajoukko palkittiin BIS 3 -arvolla.

3.12.11 Pesonen oli mukana Helsinki Voittaja -näyttelyissä. Uros oli hienosti pentujen ROP. 1.4.12 Pesonen kisasi jo junioriluokassa Polvijärvellä Esko Nummijärven syynissä. Koira teki yllätyksen ollen meidän porukan ensimmäinen ROP-mäykky, ja vielä oma kasvatti. Pesonen sai ensimmäisen SERTinsä. Kasvattajaluokassa kisasimme samalla poppoolla kuin edelliselläkin kerralla. Sijoituimme sijalle BIS 3. Toukokuussa Karin Bergbom sijoitti Pesosen VSP:ksi ja koira sai toisen SERTinsä. Onnenkäpälän kisasi kasvattajaluokassa Bernardon, Beatan, Bobbinlacen ja Carpalon kanssa ollen BIS 3.
Kesäkuussa Laukaassa Dimitris Antonopoulos valitsi Pesosen VSP:ksi Maikun ollessa ROP.
    Vuosi 2012 jatkui hienosti. Pesosesta tuli kesällä Viron juniorimuotovalio, Viron juniorivoittaja ja Baltian juniorivoittaja. Tänä vuonna Pesonen oli useamman kerran VSP, sai SERTejä ja CACIBin. Pesonen kävi LUME-kokeessa saaden tuloksen LUME 1. Kokeen jälkeen Pesonen pystyi lähtemään Ruotsin Voittaja-näyttelyihin. Uros sai tarvittavan tuloksen valioituakseen Ruotsista.

Toukokuussa 2013 Iitissä Karin Bergbom antoi Pesoselle viimeisen tarvittavan SERTin. Koirasta tuli FI MVA. Elokuussa puolestaan Ligita Zake arvioi Iisalmessa, että Pesonen on "Rotunsa paras"-arvoinen. Luonnon luolilta Pesonen sai tuloksen LUME 1, joten siitä tuli käyttövalio.

Myös Pesonen oli mukana Bulgariassa vuonna 2014. Pesonen sai 11 titteliä, oli useita kertoja ROP ja sijoittui monta kertaa RYP-kehässä. Pesonen sai CACIBin, joten pystyin anomaan sille C.I.B. arvon.

Onnenkäpälän Bernardon sukutaulu ja muuta tietoa


Elokuu 2012, Baltian Juniorivoittaja
Bulgaria. Pesonen RYP III, tuom. Miodrag Vretenicic.

Pesonen haukkuu Taisto-villisikaa.

RKFV Onnenkäpälän Eelis

Eelis asuu siskomme luona hevostilalla. Kun Eelis pääsee näyttelyihin, niin sen pää menee tyttösistä pyörälle. Koira on kuitenkin tahkonnut tuloksia niin Suomessa kuin Venäjällä. Eelis sai kaikki Suomen SERTit ja CACIBit kasaan kesän 2016 Kuopion näyttelyrupeamassa ollen joka päivä PU2. Eelis tarvitsisi tulosta käyttöpuolelta, jotta se voisi valioitua näyttelyiden osalta.

Onnenkäpälän Eeliksen sukutaulu ja muuta tietoa


Eelis Kuopiossa kesällä 2016 katselemassa tyttösiä.
Onnenkäpälän Elsi

Kaisa luona asustaa Firesoulin ja Bernardon jälkeläinen, Elsi. Koira sai ensimmäisen pentueensa vuonna 2016 Welmu Weli Xavierin kanssa. Katsotaan, mitä jälkeläisistä kasvaa :)


Onnenkäpälän Elsin sukutaulu ja muuta tietoa

Onnenkäpälän Freda

Freda on Onnenkäpälän Beatan jälkeläisiä. Isänä on Starwire Rumour Said Fire. Freda on käynyt näyttelyissä muutamia kertoja, ja odotamme, että tämä koira näyttää vielä kyntensä :)


Onnenkäpälän Fredan sukutaulu ja muuta tietoa


Pirre 2-vuotiaana.
Kuopiossa kesällä 2016.


Onnenkäpälän Hektor

Hektor asuu siskomme luona ja on tutustunut pikku hiljaa näyttelykoiran elämään. Pentuna koira kävi Lahden pentunäyttelyissä ollen urosten voittaja. Kisaaminen VSP/ROP -palkinnosta karsiutui sillä hetkellä olleen ahtaan purennan vuoksi. Purenta on iän myötä leventynyt, ja koira on ollut näyttelyissä kesällä 2016 kaksi kertaa PU4 saaden VARA-SERTin. Tästä on hyvä jatkaa.

Onnenkäpälän Hektorin sukutaulu ja muuta tietoa


Hektor 11 kk.

Hektor Kuopiossa kesällä 2016, vuosikas.CR MVA BG JMVA CY JMVA GE JMVA ME JMVA AZ JMVA MD JMVA RO JMVA BG GR JMVA HeJW-13 PMJV-13 Starwire Rumour Said Fire 

Iiro muutti Kaisan luokse Tanskasta Starwire-kennelistä. Iiro on rauhallinen uros, joka on osoittanut harrasteissa kiinnostuksen kohteekseen jäljestämisen. Tähtäämme Iiron kanssa siis MEJÄ-kokeisiin.
    Iiro aloitti näyttelyuransa jo pentuna. Kun Iiro tavoitti juniori-iän ja aloitti kisaamisen virallisissa luokissa, niin se saavutti heti hienon sijoituksen: PU 2, VARA-SERT. Iiro oli ensimmäistä kertaa virallisissa näyttelyissä syyskuussa 2013 Suonenjoella, ja tuomarina oli Hannele Jokisilta.  Loppuvuodesta edessä oli Messukeskuksen näyttelyreissu. Eikä se ollutkaan mikään turha! Iirosta tuli Helsinki Juniori Voittaja 2013 sekä Pohjoismaiden Juniorivoittaja 2013.

VARA SERTejä kerkesi kertyä vielä lisää ennen kuin Iiro sai ensimmäisen SERTinsä Joensuusta helmikuussa 2014. Tuomarina toimi Tuula Savolainen. Iiro oli näyttelyissä VSP. Samassa kuussa Pellossa Iiro oli ROP saaden toisen SERTin. Maikku oli VSP ja Pesonen PU 2. Tuomarina oli Per-Harald Nymark. Päivä oli hieno. Ei vuorokauden reissu mennyt hukkaan :)
    Maaliskuussa 2014 Iirokin oli mukana Bulgarian matkalla. Iiro sai kaikki mahdolliset junioritittelit. Tuomarit tykkäsivät Iirosta, ja se sijoittuikin monia kertoja jatkokehissä niin junioripuolella kuin aikuistenkin puolella. Iiro oli monta kertaa BIS-palkinnoilla.

Vuonna 2015 Iiro oli jälleen mukana Messukeskuksen Voittaja-näyttelyissä. Kis Tibor ihastui koiraan sen verran, että sijoitti sen paras uros kakkoseksi Welmu Weli Xavierin jälkeen. Iiro sai viimeisen SERTinsä ja lisäksi myös CACIBin.

Vuonna 2016, elokuussa Iiro visiteerasi Ristiinassa Perttu Ståhlbergin arvosteltavana. Uros hävisi Maikulle, ollen kuitenkin hienosti VSP.

Starwire Rumour Said Firen sukutaulu ja muuta tietoa


6.7.2013 Seinäjoki, Pentu ROP
Helsinki Juniori Voittaja 2013 sekä Pohjoismaiden Juniorivoittaja 2013.
Bulgaria. Iiro JUN BIS I Petru Munteanin valitsemana.
Bulgaria. Iiro RYP I, tuomarina Erodotos Neofitou.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)