Lyhytkarvainen ibizanpodenco

Yhteisomistuksessa meillä on kaksi lyhytkarvaista ibizanpodencoa, narttu Necronomicon Nordic Blue eli Sella ja uros Alvaro Del Sol D'Or eli Alvaro. Kaisa omistaa Sellan ja Alvaron jälkeläisen Onnenkäpälän Alvaro Jr:n.

C.I.B FIN MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA MVV-14 VV-14 HeVW-14 HeVW-15 VV-15 Necronomicon Nordic Blue

Sella on syntynyt 21.4.2006. Kasvattaja on Sanna Ahlqvist. Sella on iloinen ja virkeä touhuaja. Sella sai ensimmäisen SERTinsä 26.5.2007 Iisalmen koiranäyttelyissä. Tuomarina oli israelilainen Agnes Ganami Kertes. Viimeisen, valioitumiseen tarvittavan SERTin, Sella sai 26.4.2008 Lahdessa Paavo Mattilalta.

Sella on käynyt vuonna 2009 loka-marraskuun taitteessa näyttelyissä Latviassa. Sella oli molempina päivinä VSP saaden SERTin ja CACIBin. Näin Sella sai Latvian muotovalion arvon. Joulukuussa Sella kisasi Messukeskuksessa kahtena päivänä ollen ensimmäisessä näyttelyssä PN3 ja toisessa näyttelyssä PN2 saaden CACIBin.

6.6.2010 Sella sai näyttelyreissulla Tallinnassa SERTin, joten koirasta tuli myös Viron valio. Sella oli näissä näyttelyissä myös VSP.

Joulukuussa 2010 Sella matkasi näyttelyihin Vilnaan, Liettuaan. Sella oli molempina näyttelypäivinä VSP saaden SERTin ja CACIBin. Sellasta tuli Liettuan ja Baltian valio sekä Kansainvälinen muotovalio. Sella oli Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodencot ry:n vuoden jalostusnarttu-listalla sijalla 1.

Viimeisimpinä vuosina Sella on käynyt näyttelyissä vähemmän. Kun koiruus täytti huhtikuussa 2014 8 vuotta, niin Sella on saanut matkata näyttelyihin useammin veteraani-luokan merkeissä. 8.8.14 Sella kisasi Maailman Voittaja -näyttelyssä saaden Ligita Zakelta Maailman Veteraani Voittaja -tittelin! Vuonna 2015 Sellalle napsahti Messukeskuksessa Veteraani Voittaja -15 ja Helsinki Veteraani Voittaja -15 -tittelit. Vuonna 2016 koira kävi 10-vuotiaana Kuopion näyttelyissä ollen PN2 ja veteraanien ROP.

Sella on käynyt lonkka- ja kyynärkuvissa. Tuloksia ei ole virallistettu, mutta kuvaavan eläinlääkärin mielestä lonkat ovat A/A ja kyynärät 0/0. Sella on käynyt virallisissa silmätutkimuksissa, joissa silmät todettiin terveiksi.

Sellalla on kaksi pentuetta Alvaron kanssa. Ensimmäinen syntyi vuonna 2009. Onnenkäpälän Alvaro Jr. jäi asumaan Kaisan poppoon kanssa. Toinen pentue syntyi vuonna 2010. Pentueen ainokainen edustaja, Onnenkäpälän Bubble Bobble sai hyvän kodin Lahdesta.

Necronomicon Nordic Bluen sukutaulu ja muuta tietoa


Sella v. 2008
Sella Maailman Veteraani Voittaja 2014.
Sella 10 v.

C.I.B FI MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA Alvaro Del Sol D'Or

Alvaro on syntynyt Unkarissa 31.8.2007. Suomeen Alvaro saapui 10.1.2008. Näyttelyura alkoi hienosti, sillä Alvis oli kaikissa näyttelyissä, pentuluokassa, ROP. Alvaro on osallistunut kerran pentunäyttelyihin, 2.3.2008 Helsingissä. Tuomarina toimi Maija Mäkinen. Tuolloin Alvaro oli hienosti RYP-4 :)

Junioriluokassakin Alvaro sai useamman ROPin ja lisäksi SERTejä.

Alvaro oli Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodencot ry:n voitokkaimpien lk ibizanpodencojen listalla sijalla 6.

Alvaro oli Latviassa näyttelyissä vuonna 2009 loka-marraskuun vaihteessa. Alvaro oli molempina päivinä ROP saaden SERTin ja CACIBin. Alvaro sai Latvian muotovalion arvon samaan aikaan kuin valioitui Suomessa.

Alvaro sai valioitumiseen tarvittavan SERTin Tuusniemellä 20.2.2010. Tuomarina oli latvialainen Ligita Zake.

Alvis oli Viron voittaja-näyttelyissä sekä ryhmänäyttelyissä 5.6.-6.6.2010. Ensimmäisenä näyttelypäivänä sveitsiläinen Lisbeth Mach antoi Alvarolle SERTin sekä CACIBin, joten siitä tuli Viron muotovalio. CACIB oli Alvaron neljäs, mutta koirasta ei tullut vielä kansainvälistä muotovaliota, sillä ensimmäisen ja viimeisen CACIBin saannin välillä ei ollut kulunut riittävän pitkää aikaväliä.
Toisena näyttelypäivänä Alvaro osallistui erikoisnäyttelyyn saaden SERTin. Alvis osallistui myös Sellan kanssa parikilpailuun, jonka ne voittivat ollen BIS I!

Kesällä 2010 Alvaro sai viimeisen Kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittavan CACIBin.

Joulukuussa 2010 Alvaro matkusti näyttelyihin Vilnaan, Liettuaan. Alvaro oli ROP saaden SERTin ja CACIBin. Alvarosta tuli Liettuan ja Baltian valio. Alvaro oli Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodencot ry:n voitokkaimpien lk ibizanpodencojen listalla sijalla 8 ja vuoden jalostusuros-listalla sijalla 1.

Alvaro on käynyt lonkka- ja kyynärkuvissa. Tuloksia ei ole virallistettu, mutta kuvaavan eläinlääkärin mielestä lonkat ovat A/A ja kyynärät 0/0. Silmät on peilattu virallisessa tarkastuksessa. Ne ovat terveet.

Alvaro Del Sol D'Orin sukutaulu ja muuta tietoaLatvia 2009, RYP 4.


C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA LT MVA MD MVA ME MVA V-10 HeW-11 MD GR MVA EEJV-10 EEV-10 BALTV-12 HeW-13 Onnenkäpälän Alvaro Jr

Altti kävi vuonna 2009 kerran pentunäyttelyissä ollen RYP 1. Pentuluokassa kisatessaan Altti oli ROP. Altti osallistui virallisiin näyttelyihin ensimmäisen kerran Kiihtelysvaarassa 11.4.2010. Tuomarina toimi Tuula Savolainen. Altti oli hienosti ROP. Altti oli vuoden 2009 Paras pentu-listalla Savon Seudun Vinttikoiraharrastajat ry:n kilpailussa sijalla 2.

5.6.2010 Altti sai Tallinnassa Juniori SERTin ja koiruus oli jälleen ROP :) Kun kyseessä oli voitajanäyttelyt, niin Altti sai ensimmäiset tittelinsä; Viron Juniori Voittaja 2010 sekä Viron Voittaja 2010.

Joulukuussa 2010 Altti osallistui Helsingin Messukeskuksessa Helsinki Voittaja 2010- sekä Vuoden Voittaja 2010 -näyttelyihin. Altti kilpaili nuorena poikana valiouroksia vastaan. Ensimmäisenä päivänä Altti oli paras uros kakkonen saaden SERTin ja VARA CACIBin. Toisena päivänä jysähti potti, kun Altista tuli Vuoden Voittaja! Altti oli Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodencot ry:n voitokkaimpien lk ibizanpodencojen listalla sijalla 2.

Lokakuussa 2010 Altti kävi terveystarkastuksissa. Silmät ovat terveet ja polvet ovat 0/0.

Kesäkuussa 2011 Altti käväisi Moldovassa. Nuoresta herrasta tuli Moldovan valio sekä Grand valio sekä Montenegron valio! Elokuussa Altti kävi ensimmäistä kertaa näyttelyissä Suomessa 2-vuotissynttäreidensä jälkeen. Altti sai valionarvoon vaadittavan viimeisen SERTinsä :) Joulukuussa Altti osallistui Helsinki Voittaja- ja Voittaja- näyttelyihin. Altti sai kokoelmiinsa Helsinki Voittaja-tittelin. Altti oli Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodencot ry:n voitokkaimpien lk ibizanpodencojen listalla sijalla 5.

Vuonna 2012 Altti on käynyt vähemmän näyttelyissä. Alkuvuoden puoliskolla Markku Kipinä, Christian Stefanescu sekä Soile Bister valitsivat Altin ROPiksi. Heinäkuussa Kokkolassa oli tuomarin muutos. Altti pääsi jälleen Kipinän arvioitavaksi. Taasen napsahti ROP-tulos :) Elokuussa myös Lokodi Csaba Zsolt arvioi Altin rotunsa parhaaksi.

Vuonna 2013 Altti sai Messukeskuksen näyttelyreissulla Helsinki Winner-tittelin, sillä koira oli urosten paras ollen VSP.

Onnenkäpälän Alvaro Jr:n sukutaulu ja muuta tietoa


Huhtikuu 2010


Helsinki Voittaja 2011

2 kommenttia:

  1. Onko teillä vielä suunnitteilla pentuja lk. ibizanpodencosta?

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Pentueita ei ole suunnitteilla. Ei ole taloudessa narttupuolella kuin Sella-mummo :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi:)