sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Allergioita, ärtyvän suolen oireyhtymää, hilseilyä...+sisustusta +mäykkyjen pääerkkaria

Kaisa:
On jäänyt kirjoittelu jälleen vähäiseksi kiireiden vuoksi. Nyt tulee sitten kerralla pidempi päivitys.

Kaikenlaisten vaivojen ja sairauksien parissa olen saanut pyöriä, kun olen tehnyt Avoimen yliopiston tehtäviä sekä koiran ravitsemusneuvojaopiskelujen teoriatehtäviä sekä eläviä harjoituskoiria. Osa harjoituskoirista on niin haastavia, että ope ei edes hyväksy virallisiksi harjoituskoiriksi. Olen näitä pohtinut sitten yksin ylimääräisinä versioina. Mahdottoman mielenkiintoista. Mutta tämänkin asian kohdalla voi sanoa, että tieto lisää tuskaa!
Teen neuvontaa toistaiseksi ilmaiseksi. Har-Min Farmiin saa tulla kyselemään koirien ruokinnasta ja ravinnelisien käytöstä.

Sairautta on taas itsellänikin. Hyvä, että olen kerinnyt tervehtyä joulukuisesta sairastumisesta, niin sairastuin uudestaan. Lassella oli talviloma, niin hän sairastui ihan heti loman alussa. Minä sain ilmeisesti sitten tartunnan ja sairastuin pääsiäisen pyhiksi. Vielä nuhan rippeitä riittää. Taasen on ollut salilta sitten taukoa.

Kasvattimme, Fransin eli Kapun, omistaja on ystävällisesti ommellut koiralaan verhoja. Suuri kiitos Kirsille! Vihdoin olen saanut laitettua verhoja paikoilleen. Osa jää odottelemaan kaappiin omaa vuoroaan.


Altilla ja Shakiralla on tällaista kuosia.


Mäykkyporukalla maatuskoita.

Iiro ihmettelee tarhassa.

Käytävällä lapsellisuutta.

Sellan ja Alviksen ovi on kaunis!

Sellan ja Alviksen verhot :)Lassen äiskä taiteili sisustukseen hienon taulun.

Seinillä on myös muumiaiheisia tauluja sekä Koiramäen väkeä.


Harmaalle seinälle vähän väriä.

Pölynkerääjiä on nyt seinät väärällään.
Sella ja Alvaro kyselee, että joko mennään lenkille?


Netissä oli ohjetta voin tekoon sekä siitä yli jäävän heran hyötykäytöstä rieskojen tekoon. Voita on nyt tehty ja hera odottaa jääkaapissa jatkokäyttöä.

Perinteistä voita
Ja maustettua voita. Mukana oliiviöljyä, pippuria, chiliä ja kuivattua persiljaa. Tuoreyrttejä meiltä ei valitettavasti löytynyt tähän hätään.

Seuraavaan satsiin jotain uutta makua. Pitää pohtia, että mikä se olisi.

Minun pitäisi pikku hiljaa ruveta tekemään koirapuolen koulun päättötyötä. Open kanssa päädyttiin siihen, että voisin kirjoittaa koirien nivelvaivoista ja niihin käytettävien ravinnelisien hyödyistä. Har-Mi tilasi pinkan Koiran nivelvaivat ja niiden hoitaminen -kirjoja, joten omasta kappaleestani pitäisi ottaa oppi päähän. Jos olet halukas ostamaan itsellesi tällaisen kirjan, niin niitä on myynnissä liikkeellä. Laitan kirjan esille myös verkkokauppaan kunhan ennätän. Tilasimme myös koiran lihashuoltokirjoja. 

Lisää opintoja on suunnitteilla. Kirjoittelen niistä, kunhan ovat ajankohtaisia. Kaikenlaista olisi mielessä :)

Kävimme tänään Riikan kanssa Kuopiossa mäyräkoirien pääerikoisnäyttelyissä. Aluksi mietimme, että pitäisi mennä kasvatteja katsomaan, mutta kotonakin olisi niin paljon hommaa. Minun olisi ehdittävä palauttaa huomenna essee ärtyvän suolen oireyhtymästä. Ja tiistaina pitäisi luovuttaa eteen päin kirjoitus vanhan, vaivaisen koiran hoitosuosituksesta. Tämä tehtävä on meille opiskelijoille teoriaa. Oikeasti nämä teoriakoirat ovat olleet kuitenkin jonkin opettajamme asiakas. Mutta höpinät pois ja siis päätimme lähteä näyttelyihin :)
    Mukana näyttelyissä olivat sijoituskoiramme Freda sekä kasvattimme Greda, Frans ja Brain-Wave. Menestystä tuli yllättävänkin paljon! Freda sai EH:n. Tämä koirakaveri tiputti turkkinsa matkan varrelle, joten se esiintyi vähän niin kuin alusvaatteisillaan. Huonomminkin olisi voinut turkin vuoksi mennä. Greda teki aikoimoisen yllätyksen ollen pentujen BIS 1!!! Fransia emme ennättäneet nähdäkään, mutta se oli kuulemma saanut EH:n. Brain-Wave puolestaan oli hienosti VSP. Olipas jännä päivä.

Sakke (Onnenkäpälän Brain-Wave) ja Janne kehässä.

Tuomarina Ulf Wall.

Pirre eli Onnenkäpälän Freda tuomari Ulfin syynissä.

Greda eli Hansu sai Zidy Munsterhielm-Ehnbergiltä huippuarvostelun.

Sari ja Hansu.
Sakke ROP-kehässä.
Sakesta tuli VSP. 

 Onnenkäpälän Brain-Wave ja Idessüs E-mail to Welmu 

Hansu BIS-kehässä. Tuomarina Anne Marit Olsen. 

Seitsemästä loppufinalistista Hansu tepsutteli voittajaksi!

Pitäisi itsekin suunnitella omien koirien näyttelykäyntejä. Joko liene asiasta kirjoittanut aiempaan päivitykseen? Meidän tulisi trimmata nyt mäykkyjä säännöllisesti, jotta turkit olisivat sitten näyttelyissä kuosissaan. Mietin jonkun ilmoittamista Varkauteen, mutta päätin kuitenkin skipata sen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)