sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pihanlaittourakka

Kaisa:
Olisi varmasti ollut paljon juttuja kerrottavaksi, jos olisin vain kirjoitellut...
Nyt ollaan ahkerasti laiteltu pihaa. Siinä onkin iso urakka! Ensi kesällekin riittää hommaa. Alla kuvia kaivinkoneen vierailun jäljiltä.
Olemme istuttaneet osan kasveista. Lisää olen tilannut ja meinaan tilata vieläkin lisää. Jossain vaiheessa piipahdetaan varmasti myös Agrissa. Paikkansa ovat löytäneet kuunliljat, karviaiset, mustaviinimarjat, alppiruusut, pikkutalviot, seittimehitähti, japaninhappomarja ja patjarikot. Autiota on! Kovasti odottelen kukkasipulikasvien saapumista. Nämä kukkaset ovat tosi nättejä.

Viime viikonloppuna olimme Lasnen ja Airan kanssa viettämässä synttäreitäni Rautavaaran metsässä. Telttailun merkeissä siis. Paikalla ei näkynyt muita, niin kerkesin jo ajatella, että tällä kertaa ei muita sattunutkaan paikalle samaan aikaan (kuten edellisellä telttailukerralla muutama vuosi sitten). Mutta eiköhän vaan paikalle piakoin kurvannut autollinen nuoria telttailijoita...  Ilta meni herkutellen ja maisemia tiiraillen, lopulta aurinkoa takaisin taivaalle kaivaten. Saimme nuotionkin syttymään kovasta tuulesta huolimatta. Lasse unohti tulitikut kotiin. Onneksi autosta löytyi muutama :) Oli aika kylmä ilta ja yö. Vaatetta olisi saanut olla enemmänkin mukana. Aira oli ahkera jäkälän kerääjä. Oli aikamoiset papiljotit alati turkissa!

Telttailun jälkeen ryykäsin luolaharkkoihin. Emman (Onnenkäpälän Beerit) porukat olivat ennättäneet jo miettimään, josko tämä harrastus loppuisi, sillä Emma ei ollut suostunut näyttämään kiinnostustaan luolailua kohtaan. Tyttönen yllätti ja rupesi työskentelemään putkessa! Nyt vaan jatkossakin harjoituksiin :) Maikku ja Velmu työskentelivät hyvin. Sakke (Onnenkäpälän Brain-Wave) hiukan mietiskeli, että mitäs täällä luolassa pitikään tehdä. Tulihan se haukku sieltä lopulta :)
    Maikku onkin ilmoitettu harkkapaikalle ensi kuun LUT-kokeisiin. Katsotaan, tuleeko sieltä tulosta. Lisäksi ilmoitin Velmun sekä Maikun Hankaslamen kokeisiin. Nekin ovat ensi kuussa.

Ensi viikolla olisi kolmipäiväiset Kuopion näyttelyt. Maikulla ei ole turkkia, kun se oli pakko nyppiä alas ylikasvamisen vuoksi. Ilkiääkö sitä viedä näyttelyihin nyt ollenkaan? Lauantaina Airan ja mäykkyjen kehät ovat yhtäaikaa. Minun on ehkä peruttava Airan meno. Sitten olisi katsottava Artsille jokin toinen näyttely.

Alkuviikosta meillä kävi rakennustarkastaja. Ulkorakennus meni tarkastuksesta läpi :)

Kumpareeseen mahtuisi muutama kasvi.
Kuunliljat ovat löytäneet paikkansa. Aika orvoilta näyttävät :)

Kun tämä kumpare on valmis, niin siinä pitäisi kasvaa sammalleimua.

Kivipolun pitäisi kiertää talon ympäri. Kuka polun tekee?

Kivipolun alusta.

Lasselta synttärilahja :)

Sivupihalle tulee marjapensaat ja omenapuut.


Kivikkopenkin alku.

Japaninhappomarja

Mitähän tähänkin laittaisi?

Tilasin karviaisa. Tulivat marjoineen päivineen. Lintuset vain ryöväävät sadon :(


Omenapuut ja marjapuskat saavat salaojituksen.

Eilen Celeste lähti uuteen kotiin. Sai poikaystävän, Roomeon :)

4 kommenttia:

 1. On teillä kova urakka siellä:) Joku vesielementti sopisi teidän pihaan.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Vesi elementin minäkin tekisin ,kiertovedellä ja ympärille jokirannan kukkia. Iriksiä, rentukoita ja suikeroalpia. Varmaan on ensikeväänä jo upean näköinen.

  VastaaPoista
 4. En viitsisi hoitaa. Limottuisi vaan.
  KT

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi:)