maanantai 26. tammikuuta 2015

Joutsenlampi ja vähän koira-asiaakin

Kaisa:
Kävin Lassen kanssa katsomassa Joutsenlampi -balettiesityksen. Minulla ei kuvia tanssijoista, sillä esitystä ei saanut kuvata. Minusta, eikä varsinkaan Lassesta, tullut suurta baletin ystävää, mutta ainakin minä voisin mennä katsomaan jotakin esitystä joskus toistekin. Tanssijat olivat Venäjältä. Livenation sivuilla sanotaan:
St Petersburg Festival Ballet tunnetaan yhtenä parhaista venäläisen klassisen baletin seurueista, jonka herkkään eleganssiin antaa oman lisänsä modernimpi tuulahdus. Seurueen esitykset ovat saaneet osakseen ylistystä tanssitaituruuden lisäksi puvustuksellaan ja lavastuksellaan. St Petersburg Festival Ballet yhdistelee pietarilaista balettiperinnettä sekä -henkeä ja lopputulos on mitä sulokkainta, ylväintä ja viehättävintä baletin keveyttä. Seurueeseen kuuluu huikean taidokkaita balettitanssijoita Pietarin lisäksi Samara State Academic Ballet Theatresta, joka lukeutuu myös Venäjän arvostetuimpiin balettitaloihin.

Lähde: http://www.livenation.fi/artist/st-petersburg-festival-ballet-tickets

Tässä vähän Youtube-linkkejä toisiin esityksiin, jos kiinnostaa katsoa :)
https://www.youtube.com/watch?v=bYiDvsU_YdY

https://www.youtube.com/watch?v=J7yJC9GsW6w&list=PLh4tzEQi6I8WB8u5gRweLLvYO_uvXYYSl

Näköjään koko esityskin löytyisi netistä.


Kuopion Musiikkikeskus. Katsomo oli lähes täysi. Meidän paikat oli ylhäällä, takana.

1. osan lavasteet.

2. osan lavasteet. Näin tyngäksi jäi kuvaaminen.

Lopuksi vähän koira-asioita. Lauantaina lenkillä huomasin, että Alvikselta oli jäänyt yksi kynsi matkan varrelle. Verta tuli reippaasti. Pikaisesti kotiin. Vein Alviksen ensin kylmään suihkuun. Varpaan osalta siis. Veren tulo ei tyrehtynyt. Ennemmin olisi loppunut veden tulo. Vein Alviksen sitten seisomaan lumihankeen. Alvis sanoi kohta, että paleltaa. Kävelytin Alvaron sisälle ja kävin tässä välissä hoitamassa eläinjutut loppuun. Verentulo ei ollut loppunut. Seisotin Alvista uudemman kerran hangessa. Aikaa oli kulunut jo jonkin verran. Minulla oli varattuna aika Paula-eläinlääkärille, kun oli vietävä koiria rokotuksille. Soitin kuitenkin hänelle ja sovimme, että voin tulla aiemmin. Mietin, että miten paketoin kintun, jotta auto ei menisi ihan vereen. Kävin vaihtamassa rönttävaatteet pois ja valmistauduin lähtöön. Tässä välissä verentulo oli tyrehtynyt. Muovipussi jalkaan ja koirat autoon.
    Paula vain puhdisti ja paketoi jalan. Alvis kuolasi koko ajan ja taisi nestettä valua nenästäkin. Taisi koskea varpaaseen jonkin verran. Alvis sai antibioottikuurin ja kipulääkettä. Paulan mukaan luu on voinut jopa murtua. Puhuimme siitä, kun Alvis on myös laihtunut. Asia jäi seurannan alle.
Kun tuli lääkkeen annon aika, huomasin, että Alvarolta tipahtanut hammaskin. Liittyvätköhän nämä kaikki asiat yhteen? Näin Paulaa uudemman kerran lauantaina, niin oli puhetta, jos Alvis kävisi verikokeessa.
    Kotona Alvaro ei syönyt yhtä hyvällä innolla kuin normaalisti. Sella ja Alvis ovat olleet erossa toisistaa useita viikkoja, sillä Sellalla on ollut kiima. Pojat eivät ole enää välittäneet Sellasta, niin päätin, että Alvis ja Sella voivat palata samaan tilaan. En tiedä piristikö tämä Alvaroa, mutta nyt häntä heiluu ja ruoka maistuu :)


Potilas. Valitettavasti kauluri piti ottaa käyttöön, sillä Alvaro repi kääreen pois.

Gilbert on nyt rokotettu kaksi kertaa. Pentuselle olisi ollut lopulta kaksi ottajaa. Katsojat sanoivat, että voisivat ottaa Geen vasta huhtikuun loppupuoliskolla. Ajattelin, että se menee kyllä liian pitkälle. Otin yhteyttä Eveliinaan, jolla on meiltä jo kaksi Aden pentua. Katsojilta tuli sitten viestiä, että voisivat ottaa Gilbertin jo aiemmin. Nyt jäin pinteeseen, koska en tiennyt enää, että mihin suuntaan Gilbertin laitan menemään. Lopulta päätin, että G. lähtee Mariannan porukoiden luokse Hiltulanlahteen. Jospa tämä oli oikea ratkaisu!

2 kommenttia:

  1. Meidän tuolla naapurikunnassa on jättikankaalla elokuvana 'Notre Damen kellonsoittaja' balettina maaliskuussa. Minun tekis mieli mennä katsomaan, vaikka en myöskään ole balettien fanittaja. Vain muutamia olen nähnyt elämäni aikana. Voi Alvista kuinka vanha se on .

    VastaaPoista
  2. Käyhän katsomassa balettia :)
    Alvis täyttää tänä vuonna 8 vuotta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi:)