torstai 1. tammikuuta 2015

Mitäs uudelle vuodelle?

Kaisa:
Eilen kävimme kuuntelemassa klassista musiikkia Kuopion elokuvateatterissa. Uusi kokemus tuokin :) Jonkun verran muitakin immeisiä oli tämä tapahtuma innostanut. Enemmän vanhempaa väkeä. Pianistina konsertissa vieraili 89-vuotias Menahem Pressler. Liikkumisen perusteella ei olisi arvannut, että tällä herralla on niin vikkelät sormet pianon koskettimilla.
Etumaisella viulistilla oli suuret paineet tai jotain. Hän hikosi reilusti alusta asti. Hän on ilmeisesti orkesterin tärkeitä soittajia, sillä häntä käteltiin useaan otteeseen.

Lassepa Lasse :)

Kun lähdimme teatterista, keskustassa ei edelleenkään ollut pahemmin porukkaa. Suuntasimme suoraan autolle ja köröttelimme kotiin ruoanlaittoon.

Alkuruokana ranskalaisia ja nakkeja sekä karjalanpiirakoita. Pääruokana sushia kuohuviinillä.
Jälkkäreitä olikin kaksi. Ähky tuli. Ensimmäistä voisi kokeilla toistekin. Muuntelin reseptiä mieleiseksi sekä sen mukaan, mitä aineksia meiltä löytyi. Eli ensin kuumensin brandyä ja rommia sekä fariinisokeria ja kanelitanko. Sitten siihen lisäsin kuivattuja taateleita ja luumuja. Annetaan porista hiljalleen. Lautaselle vaniljajäätelöä ja tätä höystettä. Nam!

Ja mitäs tälle uudelle vuodelle? Paljon olisi koulujuttuja tiedossa. Minähän hain avoimen yliopiston opiskeluun tukea. Ajattelin, että en saa sitä, mutta ajattelin, että mitäpä häviän, jos kokeilen saada. Minulle ladeltiin ehtoja, ja minä pystyn ne täyttämään. Eli minun pitää opiskella tiiviimpää tahtia kuin mitä olin alunperin ajatellut. On opiskeltava kursseja päälekkäin. Sitten on menossa se koiran ravitsemusneuvojakoulutus. Kesällä aion opiskella Helsingin avoimessa yliopistossa. Jospa ei olisi päälekkäin minkään muun opinnon kanssa. Ja viimeisenä hakupäivänä ilmottauduin vielä Suomen Koirakasvattajien järjestämään Kasvattaja-akatemiaan. Koulutus tapahtuu monena viikonloppuna Joensuussa. Lopussa on koe koiratuomarin edessä (IIKS!). Ainakin yksi koulutusviikonloppu menee päälekkäin Kärkölän opintojen kanssa. Joudun myöhemmin korvaamaan Joensuun opintoja. Venäjän opiskelu jatkuu kevätlukukauden merkeissä. Kurssin jälkeen olisi tarkoitus jatkaa vielä kielen opiskelua. Riistatalouden peruskurssi on harkinnassa. Menen sinne, jos vain koulutuspäivät ovat ok. Mitäs vielä? Kirjanpitoa haluaisin oppia, ja aion mennä Ouluun  Suomen Kennelliiton järjestämälle Koirankasvatus tänään -viikonloppukurssille. Oppia päähän ihan kunnolla!
    Tänä vuonna näyttelyt saattavat jäädä vähemmälle, kun viikonloppuisin olen usein koulussa. Haluaisin nuorten mäykkyjen kanssa käydä ryhmänäyttelyissä. Niitä ei vain tänä vuonna oikein ole mäykyille. Toiveissa olisi päästä ulkomaille, jonnekin kauemmas, koiranäyttelyreissulle. Pitää katsoa varantoja ja sitä, olisiko kukaan lähdössä kaveriksi.

Pari iltaa sitten mietin lähitulevaisuutta. Pohdin sitä, että vuonna 2016 meillä alkaa olemaan aikamoinen vanhusten talo. Jos kaikki ovat poppoossa mukana, niin mäykyistä Shakira on jo 13-vuotias ja Adena 10-vuotias. Podencoissa Sella täyttää pyöreitä vuosia ja Alvaro on 9-vuotias. Altti tulee perässä ollen 7-vuotias. Frettiläisistä Timmi eli Edmund olisi jo 8-vuotias. Veteraaneja riittää!
Ja Lassen kanssa olemme olleet naimisissa jo 10 vuotta :)

Tässäpä uusimmat mietteet. Nyt joulumahaa ulkoiluttamaan. L. osasi sanoa, että olen ollut suklaarasian ääressä. Se on täysin totta. En ole varmaan minään jouluna syönyt näin paljon konvehteja kuin tämän joulun aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)