keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Itikoiden viihdytystä

Kaisa:
Välillä kun on niin kiirusta, niin koirien harrasteet jäävät aikasta vähälle. Nyt olen yrittänyt panostaa tähän puoleen.  Eilen päätin vielä, oikeastaan yön puolella, mennä itikan syötiksi vetämään perässäni veristä sientä eli tekemään lyhyen jäljen aloittelevammalle koiralle. Vaikka verijäljestä tuli lyhyt, niin se vaikutti hiukan haastavalta, sillä matkan varrella näin jäniksen kakkoja, neljä jänistä ja hirven jäljet. Lisäksi jälki hypähti ojan yli. Veristä sientä ei uiteta ojan vedessä, jotta hajut eivät lähde virtaamaan valtoimenaan.
    Aamulla ennen jäljestämään lähtöä piti sitten päättää kuka lähtee töihin. Meinasin ottaa Mairen, mutta päädyin Elsiin. Silti vaikka jälki oli jo kymmenisen tuntia vanha. Elsistä veren haju oli todella jännittävää. Jäljellä etenemisestä ei meinannut tulla mitään, sillä touhu oli niin jännää.

Elsi miettii, että onpa tämä jännää!Itikoita sain ahkeraan hätistellä ja läimiä, kun koiruus nuuhkutteli maata. Hoksasin aika pian, että jälki oli Elsille kuitenkin liian pitkä. Autoin koiraa välillä. Loppuosassa oli helpompaa maastoa, niin Elsi jopa otti loppukirin :) Uskon, että työhetkestä jäi hyvä mieli.


Helpompaa  maastoa ja loppukiri.

Oja lähestyy.

Löytyihän se pupun koipi.

Palkinnon kanssa kotia kohti.

Elsi hoksasi matkalla, että kotopuolessa on sen verran monta kaveria, jotka haluaisivat hänen aarteen, että Elsi päättii piilottaa sen :)

Vedin jälkiä lisääkin; Mairelle lyhyemmän pätkän ja Iirolle pidemmän. Maire taisi viime vuonna jäljestää vähäsen, mutta ei halunnut näyttää taitojaan sillä saralla. Päätin nyt kokeilla uudestaan. Maire sai jäljestää muutaman tunnin vanhan jäljen. Maire lähti jäljelle reippaasti. Välillä se kuitenkin alkoi harhailemaan ja sitten istuskelemaan, kun yritin saada koiran takaisin jäljelle.


Tätä tietä, ole hyvä!


Joissakin osuuksissa vauhtia tuli liikaakin, kun pääsi hyvin työn touhuun kiinni :)Lopussa Maire humpuutti mennä päätöskohdan sivusta. Otin koiran taaksepäin, ja sitten uusi yritys. Löytyihän se palkinto.


Kyllä siellä sammalen alla jotakin on!

Mairella mairea ilme.

Nam!

Kokonaisuudessaan minulle jäi Mairen työskentelystä hyvä mieli. Jos Maire ei syty ketulle, niin sitten on ehkä uurastettava jäljestyksen parissa.

Iiro pääsee jäljestämään huomenna, päivällä.


Kun saisi vielä lähdettyä niihin kokeisiinkin...
Tässä jäljestyskokeen säännöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)