maanantai 2. kesäkuuta 2014

Laa la la la la laa laa

Kaisa:
Muusan synnytys alkoi keskiviikkona ennen nukumaan menoa. Yöunet jäivät siis välistä. Muusa oli aikasta kova itkijä. Ensimmäinen pentu syntyi aamuyöllä vaille kolme ja viimeinen putkahti maailmaan aamulla kymmenen hujakoilla. Saldona viisi urosta ja kaksi narttua. Sivusta seuraajina olivat niin Iiro kuin Airakin. Yrittivät päästä töllistelemään ihan läheltä. Yöllä kuului, kun Lasse ravasi talossa monet kerrat. Ei tullut kuitenkaan katsomaan pentusia. Aamulla sanoi, että Aira herätti hänet useamman kerran yön aikana. Lasse siis nousi aina ylös ja oli päästämässä Airan ulos. Ei Aira ulos halunnut, vaan yritti ohjata Lassen pentulaatikon luokse. Lasse puolestaan ei halunnut seurata synnytystä. Silti valvottiin molemmat.
    Muusa rupesi heti hoitamaan pentujansa, ja kaikki näytti hyvältä. Kaikki pennut vaikuttivat elinvoimaisilta. Muusalla nisiä on kahdeksan, mutta kaksi on niin pientä, että niistä ei saa kiinni. Valvoin siis pentujen syömisiä.

Ensimmäinen uros. Kyllä Muusa alkoi olemaan poikki synnytyksen aikana,

 Jotka meidän touhuja seurailee, niin ei tule ehkä yllätyksenä, kun kerron, että pentujen kanssa ei sittenkään kaikki ole mennyt hyvin. Meitä osataan aina koetella. Muusa on ollut ahkera pentujen päällä makaaja. Se kyllä yrittää asettautua niin, että kukaan ei olisi tiellä. Mutta usein valitettavasti on, useampikin. Tähän mennessä pentuja on kuollut jo kolme kappaletta. En osaa sanoa, johtuuko kaikkien pentujen kuolema litistymisestä vai oliko jollakin jotakin synnynnäistä vikaa. Nyt jäljellä on kolme urosta ja yksi narttu.

Iiron väriä havaittavissa.

Vaikka surua on ollut puserossa, niin olen samalla hoitanut Mimmun asioita. Siitä tuli heti kysely. Kiitos Liisalle! Etukäteen ajattelin, että en varmasti löydä lyhyessä ajassa sopivaa, harrastavaa kotia lähialueeltamme. Päätin, että en luovuta Mimmua ihan minne vain. Tällä tarkoitan, että en luovuta kotikoiraksi. Asennoiduin niin, että Mimmu saattaaisi olla meillä vielä vuoden päästäkin tai jäisi meille kokonaan.
    Annariina kävi katsomassa Mimmua ja ihastui reippaaseen tyttöseen. Annariinalla on ennestään kokemusta mäyräkoirapuolelta. Annariina sanoi, että on kiinnostunut Mimmusta ja yrittää siirtää osan lomastaan kesäkuun alulle. Jäin siis odottelemaan päätöstä. Annariinalta tulikin sitten ilmoitus, että voisi hakea koiran viikon lopulla, joten treffit sovittiin Har-Miin viime sunnuntaille. Päätin, että kävisin samalla reissulla salilla, jos vain olen saanut nukkuttua ja Lasse valvoisi pentusia. Näin saisin viikon saliohjelman päätökseen. Sain nukuttua paremmin, joten kävin antamassa lihaksille kyytiä. Sunnuntaiaamuna salilla oli yllättävän paljon porukkaa. Viikko 8. lepo- ja tankkausviikko. Sitten pyörähtää käyntiin ohjelman viimeinen kuukausi!
    Kun lähdin salilta, huomasin, että kuskin oven alta kiemurtelee märkä vana. Siinä vaiheessa ajatus oli, että voi ei! Katsoin auton alle ja näin, että sieltä se tulee jostain auton etuosasta. Ajattelin, että olen hajottanut auton, kun ajoin yksi päivä sellaisten hiekkadyynien lävitse. Kun olin lähdössä töihin, niin traktori oli alkanut vasta levittää hiekkaa yhteistiellemme. Traktori jatkoi hiekan jakelua pitkin tietä. Levitys oli tiedossa sitten myöhemmin. Päätin, että ajan hiekkakasojen päältä...
    Radiossa on soinut Nikke Ankaran Perjantai 13.-biisi. Se on jäänyt pyörimään päähän ja on vähän niin kuin käynyt tilanteeseen.
"Vaikka menis kaikki päin helvettii, laulan silti laa la la la la laa laa...
Maapallo pyörii radallaan ja mä laulan laa la la la la laa laa"

Kiire oli jo Mimmun luovutukseen. Päätin soittaa Lasselle liikkeeltämme. Lasse sanoi, että en voi ajaa kotiin. Hän tulee katsomaan autoa. Niinpä L. lähti heti ajamaan Siilinjärvelle. Lasse ei osannut paikantaa, että mikä vuotaa. Sain luvan ajaa kuitenkin kotiin.
    Mimmun asia hoidettiin loppuun ja pentunen lähti Kuopioon citykoiraksi reippain mielin. Toivon kovasti, että Mimmun ja Annariinan elo sujuu hyvin :)
    Riikalla oli sunnuntaina tiedossa koirankoulutusta Lapinlahden puolella, niin sovimme, että hän käy katsomassa pentuja ja tarkistaa ibbeläisten lihastilanteen. Niin kuin arvelinkin, Alvikselta löytyi selästä isoja jumeja. Jospa edes vähän helpotti Riikan hieronta.

Alvis nautiskelee.

Sittenpä kyselin tutulta, voisiko hän tulla katsomaa autoa. Lupasi tulla saman päivän aikana. Selvisi, että valunut neste on ilmastointilaitteen jäähdytysjuttuja. Huokaisin helpotuksesta, sillä olin jo miettinyt, että millainen alamäki tästä alkaakaan. Auto ei kyllä ole ennen pukannut nesteitä tuolla tavalla. Miksi sitten nyt?

Mitäs tälle viikolle pentujen hyysäämisen lisäksi? Työt jää vähille pentueen vuoksi. Lauantaina on Pielavedellä ryhmänäyttelyt. Sinnehän on lähdössä Maire-mäykky ja podencoista Sella sekä Alvaro. Mairen turkki on tosi pöperöinen, kun trimmausväli vähän venähti. Jotain taikoja olisi turkille keksittävä. Mairella on lisäksi päällä aikamoinen valetiineys. Voisi vaikka imettää pentuja Muusan apuna...
    Loppuviikosta olisi pestävä Sella sekä Alvis. Olisi mukava ottaa näyttelyihin mukaan myös Elsi, jotta se voisi harjoitella näyttelyjuttuja. Mutta jo pelkästään ibet valtaavat autosta takapenkin, joten Maire joutuu istumaan vänkärin puolella lattialla. En osaa sanoa, suostuuko kaksi mäykkyläistä olemaan vierekkäin riehumatta.
    Kotona oloa voisi hyödyntää siivouksen merkeissä. Öööh...  Sitten olisi sitä ruoan tankkausta. Ja ehkäpä päiväunia ja lukemista. Lehtiä onkin tullut plarattua. Asiasta viidenteen. Tuli mieleen, että uusimmassa Yhteishyvässä oli juttua suomalaisesta ruoasta. Olen mieltänyt Avainliput ja muut merkit ihan väärin! En ole niihin kovinkaan perehtynyt, mutta kyllähän merkeillä kotimaisuutta mainostetaan. Nyt meni pohja noilta merkeiltä.
     Esim. Avainlipusta sanotaan, että sen omakustannusarvon kotimaisuusasteen on oltava väh. 50 %. Tähän päästään helposti, koska mukaan lasketaan tuotteen valmistuksesta aiheutuneet kustannukset, kuten markkinointi. Kokonaan ulkomaisista raaka-aineista valmistettu tuote voi olla Avainlippu-tuote. Joopa joo..


P.S. Viime yönä Muusa päätti muuttaa. Alati oli joku pentu suussa. Ja huuto oli sen mukaista. Arvaan, että Muusa haluaisi muuttaa minun vaatehuoneeseen. Eilen Muusa tunki sinne pariin otteeseen. Niin kuin myös tänä aamuna.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)