lauantai 21. kesäkuuta 2014

Rauhallinen juhannus -hyvän ruoan merkeissä

Kaisa:
Pääsi käymään niin, että emme kokoontuneetkaan yhteen juhannuksen aikaan. Päätettiin Lasssen kanssa silti syödä suunnitellun menun mukaan. Ja piti keksiä mitä suurpakkauksille tekee... Salaattijuustosta päätin puolet nakata pakastimeen. Katsotaan, miltä maistuu pakastuksen jälkeen :)


Juhannusmenu20.6.2014 juhannusaatto

Alkuruoka

Porkkanakeitto

Salaatti

Tomaattia, kurkkua, lehtisalaattia, kananmunia. Lisukkeena mustia oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kastikkeena kreikkalaista jogurttia sinapilla, hunajalla, valkoviinietikalla ja unikonsiemenillä.

Päätin lisätä salaattiin extempore mansikoita. Kävi joukkoon.


Pääruoka

Grillattua kalkkunaa, uusia perunoita ja grillattuja kasviksia. Lisukkeena fetajuustoleipää ja silliä.

Tätä leipää on tehtävä toistekin.


Tein leivälle lisukkeen ja se täydensi leipää täydellisesti. Mukana: oliiviöljyä, suolaa, balsamiviinietikkaa ja avokado-sitruunaöljyä. Ei tainnut olla muuta.


Jälkiruoka

Omenapiirakkaa, jonka lisukkeena rahkaa.

Koristuksessa puolukan kukkia.
Piirakan päälle lorautin mauksi maariantuoksuheinäsiirappia. Erikoinen tuote.

21.6.2014 juhannuspäivä

Aamupala

Juhannusaamun huikopala:
Leipää sipulinvarsilla, perunalla, sillillä, marinoidulla punasipulilla, mätitahnalla ja keitetyllä kananmunalla.


Hyvvee! Huomenna samanlaiset?


Olen ihastunut viinietikoiden käyttöön. Öljyistä ja etikoista voisi tehdä useammin marinadeja ja kastikkeita. Sipulien marinadissa oli siis punaviinietikkaa.

 
Pääruoka

Grillattua makkaraa ja uusia perunoita. Lisukkeena rääppiäissalaattia.


Jälkiruoka

Hedelmiä ja mansikoita. Lisukkeena mansikkarahkaa.
Päivän juoma

Mansikkainen drinkki


Iltoihin on kuulunut saunomista. Vuoron perään ollaan väsätty vasta :)Päätin maalata Altin sohvan vaaleanpunaiseksi. Samalla maalilla, millä meidän rakennuksiakin on sudittu. Myös Sellan ja Alviksen sohva on saanut uutta väriä pintaansa. Lisäksi olen paikkaillut koirien ulkorakennuksessa tuhoamia kohtia ja laittanut väriä päälle. Vielä riittäisi maalaamista. Uuh!Elsi pääsi uimaan. Tällä kertaa uiminen ei ollut niin mieluisaa, sillä vesi oli kylmää. Elsi sanoi, että paleltaa.
Venepaikoille on ilmestynyt tuhdin tuoksuinen vene :)

Lähipellolla asustaa joukko jäniksiä. Lasse yritti kuvata niitä pienellä kameralla.Puu on luopunut kaarnastaan.

Koska eilen ei tullut maisteltua alkomaholia, niin päätin tänään käydä tekemässä viikon viimeisen treenin. Salilla oli muitakin. Kun saavuin parkkipaikalle, niin siellä oli toistakymmentä autoa. Ja porukassa näytti olevan vaihtuvuutta. Ei olla jääty sohville makoilemaan :)

Salipöperöä. En ole hommannut kaikkia lisäravinteita. Hiilarilisän korvaan banaaneilla.

Treeniohjelmaa olisi jäljellä vielä kaksi viikkoa. Sitten on vierähtänyt jo kolme kuukautta! Olenko saanut muuta aikaiseksi kuin läskiä? :) Viimeisten viikkojen ohjelmassa on myöskin mukana pudotussarjat. Erona, että viimeisessä sarjassa pitäisi saada kasaan 50 toistoa nykyisen kuuden sijaan. Tekisi mieli osallistua Fitfarmin jatko-ohjelmaankin elikäs Extraan. Katsotaan...
    Kyselin Mentulalta syömisistä. Kun paino on noussut ylöspäin, niin olisin jo jokin aika sitten voinut siirtyä suurempaan painoluokkaan->syödä enemmän. En ole tohtinut. Kirjoitin Bullille kyselyn ja sieltä tuli heti vastausta, vaikka onkin juhannusaika, että eikun vaan pysyvästi suurempien tyttöjen luokkaan. Ja että Extrassa ei ruokamäärä enää paljoa nouse. Ei paljoa nouse? Kalorimääriä ei ohjeissa lue. Mielenkinnosta ynnäsin. Nyt sitten mentäisiin yli 3100 kcal päivittäisissä määrissä treenipäivinä. Tuntuu aika hurjalta. Ei pitäisi nälkä vaivata. Kahden kilon perunapussi ei riitä enää neljäänkään ateriaan. Ja lämpimiä aterioitahan päivässä on kaksi.
    Jos kilot rupeaa ahdistamaan, niin voihan sitä ruokailua sitten keventää. Olen ajatellut, että söisin tuhdimmin tämän vuoden loppuun ja sitten tiristelisin vähän rasvoja pois. Itsellä ei ohjelman aikana ole tullut montaa kiloa lisää. Osa on sanonut, että on tullut 1 kg/viikko! Jotkut on puolestaan sanoneet, että paino ei ole liikahtanut mihinkään. Laardi vain heilahtaa lihakseksi? Nyt saa höpinät riittää. Se on moro!


22.6.14
Jälkilisäys juhannuksen viettoon. Ei tullut tehtyä ajoissa tälle omaa päivitystä.

Visiteerasin Lassen kanssa äidin luona. Ehdotin, että valmistamme äiteelle ruokaa :) Aina ollut toisin päin. Äiti on valmistanut pöperöä nuoremmalle väelle. Näin tällä kertaa!Kävimme pienellä kävelyllä.


Luonto kukoistaa,Kimppu äidille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)