lauantai 1. marraskuuta 2014

Paljon opintoja seuraavan vuoden aikana

Kaisa:
Aloitin avoimessa yliopistossa elintarvikkeisiin liittyvän kurssin.Opintojaksolla
  • Perehdytään elintarviketalouteen ja -tuotantoon ja elintarvikkeiden kulutukseen Suomessa.
  • Tutustutaan elintarvikeryhmiin ja kauppojen valikoimiin harjoitustehtävien avulla. 
  • Tutustutaan terveysvaikutteisiin ja erityiselintarvikkesiin, sekä muihin ajankohtaisiin asioihin ja tapahtumiin elintarvikkeiden ja niiden tuotannon ympärillä.
Tavoitteena on että kurssin jälkeen opiskelijalla on hyvät perustiedot elintarvikkeista ja niiden raaka-aineista, sekä käsitys siitä mitä alalla on tapahtumassa ja hyvät valmiudet ja kiinnostus tiedonhakuun elintarvikkeiden ympäriltä. 

Itsenäistä opiskelua olisi nyt tiedossa runsain määrin, ainakin vuoden ajan. Osa tehtävistä suoritetaan netissä pienryhmissä muiden opiskelijoiden kanssa. Tämä on nykypäivää :) Ryhmätyöskentelyä netissä, ei kasvokkain.Vähän olen ollut ulalla avoimen yliopiston kurssien ja kurssisivujen ja kaiken maailman avainten kanssa. Kun olen viimetteeksi opiskellut, niin netti ei ollut pahemmin käytössä opiskelussa. Ihan vaan oli opiskelua liitutaulua ja piirtoheitintä toljotellen.
     Ilmoittauduin jo toiselle kurssille (eka kurssia minun ei olisikaan tarvinnut suorittaa, jos opiskelen pelkästään perusopinnot).
Vähän myöhässä ilmosin itseni toka kurssille, sillä ainakin yksi tehtävä olisi pitänyt jo palauttaa... Kyselin eilen apuja opelta maililla iltamyöhään. Vastasi heti. Ja hän on kumonnut kaikki yleisesti annetut ohjeet. Esim. ennen syventävää kurssia suositellaan käytäväksi peruskurssi (meni jo tältä syksyltä). Ope sanoi, että voin ihan hyvin opiskella kurssit toisin päin. Ja jonkun kurssin kohdalla luki lähiopetuksesta ja koulussa tehtävistä töistä. Nämäkin voi kuulemma suorittaa netin kautta itsekseen, jos haluaa.
Jospa se tästä!

Päätin ilmoittautua kolmanteenkin kouluun. Hakemukseeni vastattiin: "Sinut on hakemuksesi perusteella valittu alkavaan Suomen Eläinterveydenhuolto-opiston Koiran ravitsemusneuvoja-diplomikoulutukseen." Pitkä koulumatka tulee, kun pitää huristella Kärkölään saakka. Kouluun ilmoittautuminen varmisti sen, että en pääse Kajaanin koiranäyttelyihin. Tuona viikonloppuna minulla on koulussa lähipäiviä. Toiveissa oli, että Kajaaniin saataisiin jopa tasalaatyinen kasvattajaryhmä. Ei nyt onnistu, kun ei Riikka suostu mäykkyjä kehässä pyörittelemään.

Ensi kesän kynnyksellä aion ilmoittautua myös Helsingin avoimeen yliopistoon, sillä sinne on tulossa mielenkiintoisia opintoja. Kalenteriin piti laittaa merkintä, jotta muistan seurailla tilannetta.

Kävin näöntarkastuksessa. Oikeassa silmässä näkö oli parantunut. Edellisellä kerralla vasemmassa. Nyt ovat samalla arvoasteikolla. Ja pientä arvelua olisi, että pitkällä tähtäimellä parantuisi noin miinus yhteen.
 
Talon lähellä on käynyt ilves. Heti alkulenkistä löytyi jäniksen rippeet; vähän luita ja karvoja. Ei keritty mennä kuin vähän matkaa eteen päin, niin kuusen alla oli kurkkuun purtu jänis. Vinkkasin Adenalle, että nyt olisi herkkuateria tarjolla. Adena söi ja Iiro sekä harakka katselivat vierestä.
Lasse pelotteli, että ilves menee meidän koiratarhaan :(

Loput jäniksestä kannettu kotiin.Pää koholla piti roikottaa. Tässä jäljellä enää viimeiset rippeet. Siinä on Adella sulattelemista!


Lauhan sääjakson jälkeen on taas pakkasta.


Sain yksi päivä kyynelehtiä urakalla, kun kuorin erilaisia sipuleita kilon verran sipulipiirasta varten. Reseptiä pitää hiukan tuunata, niin tulee tosi hyvää piirakkaa.


Valmistin itse myös majoneesia. En olisi uskonut, että osaan tehdä taikka siitä tulisi niin hyvää! Kaupan majoneesi menee nyt pannaan.

Tulee nyt aika sekalainen päivitys. Kaikkea viime aikaista ympättynä yhteen.
Aira ennen pesua.

Onnenkäpälän Frans eli Kapu kävi koirakoulussa yksityistunnilla. Kapu harjoitteli seisomista.


Mamma anna jo se herkku!

Pentuset kävivät ulkoilemassa ensimmäistä kertaa. Lähes kaikki kuvat olivat niin heiluvaisia, että en minä niitä voi julkaista. Vaikka pakkasta ei vielä ollut, niin penskat sanoivat, että paleltaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)