torstai 21. marraskuuta 2013

Helka vaan ON niiin reipas:)

Riikka:
Helka on kyllä yllättänyt minut positiivisesti viimeaikoina. Esimerkiksi Jyväskylän näyttelyreissu meni aivan loistavasti...no ihan arvostelunkin vuoiksi.... mutta varsinkin Helkan käytöksestä olen todella iloinen. Helkaa ei juurikaan pelottanut outo ympäristö kaikkine haukkuvine koirineen. Ajattelin, että se menee joko kauhusta kankeaksi tai sitten villiintyy vallan. Näin ei kuitenkaan käynyt. Helka käyttäytyi loistavasti, jopa tuomarinkin mielestä:)

Jyväskylä KV 17.11.2013 
Tuomari Paavo Mattila.
PEN 1, KP, ROP

Kaunis erittäin hyvin rakentunut pentu, hyvät mittasuhteet, hyvänmallinen pää. Kaunis kaula. Erinomainen runko. Hyvin kulmautuneet, erittäin hyväasentoiset raajat.lupaava karvapeite. Hyvä suora ylälinja. Miellyttävä käytös.
Eihän tuosta arvostelusta voi olla kuin tyytyväinen. 
Näyttelyissä oli kiva tavata myös Helkan kasvattajaa Annea ja Helkan siskoa Siiriä. Mukana oli myös aivan ihana Mano, Helkan velipuoli. Sai nauttia täysin siemauksin briardeista.

Lähiaikoina on sattunut ja tapahtunut myös ikäviä asioita, ihan itselle ja lähipiirissä. Ystävien asioita en tässä nyt ala ruotimaan, mutta se mikä omalle kohdalle sattui oli ikävät uutiset kasvatistamme Onnenkäpälän Caalepista, eli Santusta. Santtu on pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira, Clarun veli. Santulla todettiin viimeviikolla IMHA, kavala sairaus. Santtu oli mennyt todella huonoon kuntoon ja tehokkaassa hoidossa sille oli annettu sairaalassa verta. Nyt ensimmäinen verikontrolli on käyty ja arvot jo melko hyvät. Tämä sairaus on kuitenkin todella vakava:( Nyt täytyy vain toivoa, että Santtu selviää voittajana.
    Kirjoittelin asiasta jalostustoimikuntaan. Sain kuulla, että pk holskuja on tutkittu n. 15 vuotta sitten Hollannissa tämän sairauden vuoksi. Ilmeisesti samat koirat kulkevat lähes kaikkien pitkäkarvojemme taustalla... joten aina on mahdollisuus sairastua. Onneksi tiedossa ei ole kuin pari tapausta. Tietenkin olisi tärkeätä, että asioiden suhteen oltaisiin avoimia ja sairauksista kerrottaisiin esim. jalostustoimikunnalle.

Nyt täytyy lopetella jorinat. Tänään ajelen taasen Iisalmeen EA kurssille. 


Kaisa:
Adena oli niin onnellinen, kun pääsi livahtamaan pentulootaan. Tutkiskeli pentusia, ja pennut miettivät, että onkohan tällä maitobaarilla anniskeluoikeuksia :)
    Pentulaatikon oviaukon alareunaa piti korottaa, sillä pentuset ovat alkaneet pääsemään pois laatikosta ihan omia aikojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)