lauantai 1. syyskuuta 2012

Reippaasti alkoi tämäkin kuukausi

Riikka:
Olimme eilen Kaisan, Maikun, Velmun ja Pesosen (oli turistina), kanssa Hankasalmen luolakokeissa. Aikataulumme oli taasen tiukka. 17.30 piti olla paikalla ja taisimme juuri siihen ennättää:)
Minä olin aluksi vähän vastarannankiiskenä lähdössä koko kokeeseen, kun tiesin, että siellä menee koko yö ja kun en tiennyt millaisissa olosuhteissa siellä täytyy olla. Paikka osoittautui kuitenkin mukavaksi. Oli lämmin tupa ja pihalla iso kota tulineen. Ihanan lämmintä:) Iltaa kohti sää nimittäin viileni ja yöllä oli melko kylmä. Olisi vain voinut kuvitella mitkä olisivat olleet tunnelmat jos paikalla olisi pitänyt värjötellä yhteentoista ulkona.

Koe oli jännä, en ollut aiemmin moisessa käynyt. Ensin tarkastettiin tyhjä luola ja molemmat koiramme selvisivät siitä. Paikalla oli koiria yhteensä 11. Kaikki siis vuorollaan tutkivat ensin tyhjän putkiston ja sitten alkoivat tosi toimet. Velmu oli kakkosena vuorossa ja Maikku heti kolmantena. Molemmat saivat C-tuloksen, koska eivät painostaneet tarpeeksi kettua. :( Oli hienoa katsoa kun monet koirista oikein syöksähtivät ahdinkoputkeen... Meidän eivät... tulivat välillä putken suulle ihmettelemään yleisöä tai mitä lienevät miettineet.

Järjestelyt olivat todella loistavat ja tuonneppa voisi mennä vaikka uudelleenkin. Toki kettuja käy sääliksi ja ihmettelen että nykyään moista puuhaa saa edes harrastaa.. kun tuntuu, että kaikki eläintenpitoon liittyvät asiat tiukentuvat ja hyvä niin. Olisikohan mitään muuta keinoa todeta onko koirasta metsästäjäksi tai muuten tuota taipumusta asiaan, kuin kiusaamalla kettuja?

Kotona olimme puoli yhden maissa. Olipas aika jännää ajella pilkkopimeässä kun eipä ole taasen aikoihin tarvinnut pimeässä ajella. Vähän jännitti, että onko hirviä liikenteessä, mutta eipä onneksi eteemme hyökkineet.

Kaisa lähtikin klo. 3.00 Annen kyytiin meiltä Maikun ja Pesosen kanssa suuntana Helsinkisity... Heidän matkalla olikin sitten hirvi ollut tiellä ja jarrutella oli kovasti saanut. Onneksi ei käynyt mitään.

Voin kuvitella Kaisan oloa, kun ei ole kerennyt levätä yhtään. Minä muutaman sekavan tunnin unella töllistelen ja olo on lähinnä krapulainen... miten sekin lie mahdollista ilman alkomahoolia:)

Ai niin, onneksi huomiset ajoharkat peruuntuivat... eikä ole edes kurssiloita. Saa levätä.... ööö siivota ja puuhastella kotosalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)