tiistai 20. elokuuta 2013

Piparia tarjolla ja ilkeämiskysymys


Kaupassa käydessämme silmiini osui koira-aiheinen piparimuotti. Olisiko esim. skotlanninterrieri? :) Nappasin sen mukaani, ja sanoin Lasselle, että ensi jouluna leivotaan pipareita! Huomasin myös sellaisia jättimuotteja. Päätin jättää ne hyllyyn. Päättelin mielessäni, että jättipipareita en saa onnistumaan. Hienoja varmasti olisivat tasaisen ruskeina, sopivasti kypsentyneinä.
    Minun oli kuitenkin tehnyt mieli piparitaikinaa jo ennen muotin ostoa. Ajatus kehkeytyi niin pitkälle, että päätin paistaa osan taikinasta. Taitaa olla ensimmäinen kerta ever. Ei ollut helppoa se. Kun paistoin suositellussa lämpötilassa, niin piparit kärvähtivät alta aikayksikön. Sitten kävi niin, että osa pellillisestä jäi raa-aksi ja osa kärventyi.
Eikun vaan lämpötilaa säätelemään. Osa sentään suostui onnistumaan. Oliko ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun paistan ihan itse piparkakkuja?
    Osaan taikinasta lisäsin kookosta. Huomasin, että lisäyksen jälkeen taikina ei oikein pysynyt kaulittaessa kasassa. Ja lopuksi osan pipareista koristelin. Kuorrutteessa on rommiaromia. Aluksi se ei maistunut, niin lisäsin lisää :) Kyllä maistuu!
    Leivoin myös omenapiirakan. Yritin lykkiä oman syömäpalan päälle piparien koristusta, sillä litkua jäi yli aikalailla. Pitäneekö heittää roskiin...

Kaupasta bongattu piparkakkumuotti.


Ylhäällä kookosversio.


Kirsi saa maistaa tällaista. Spesiaali sinulle :)

Lasse kuvasi usvaa. Kahlasi välillä myös kuulemma kuvien takia järvessä. Ja jalustakin oli hajonnut...

Järvimaisemaa 5-tietä kohti.


Lopuksi vielä tällainen ilkeämisasia, jonka liitän eilisestä Facesta.Päivällä: Töihin lähtiessä mietin, että ilkeänkö laittaa uudet housut jalkaan. Väri on nimittäin hot pink. Minun vaatteet kun normaalisti ovat sävyä musta. Jäi muutama vaihtoehto: kannan housuja ylpeästi päälläni, lisään ne rönttävaatteiden joukkoon tai annan Kirsille (heh). Päätin jättää housut jalkaani kokeilun jälkeen. Ei ole kukaan asiakas vielä kommentoinut housuja Illalla viimeistän saan kuulla jotain; Lassen suusta nimittäin. Näin minä arvaan. 

Illalla: Lasse kommentoi siihen tyyliin, että voi herrajestas. Ja kun kysyin, että onko housut ihan karseat, niin vastasi, että ei, jos pitää räikeistä väreistä :)

Alla minun huonolla kännykkäkameralla huonossa valaistuksessa napattu kuva. Kun kerran kuvaa vaadittiin.
Täällä myyjän kuva väristä, toka rivi, toka tuote.

 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi:)