tiistai 24. syyskuuta 2013

Nyt on runnottu

Kaisa:
Sain tunnin peruutusajan hierontaan tänne http://www.fysioterapiapiste.fi/. Kiitos vaan Karille! Sanoi, että rangan molemmin puolin olen ihan jumissa. Olen aina käynyt naishierojilla. Kari kysyi luvan, saako hieroa kunnolla. Annoin luvan, ja sellaista sitten sainkin. Välillä tuntui, että ei voi hengittää. Otteet oli ihan eri luokkaa kuin naishierojilla. Toivottavasti tulos on sen mukainen. En ole kovin monella hierojalla käynyt, mutta paras tähän mennessä on ollut Helka Kotilainen. Valitettavasti hän ei enää toimi hierojana. Onko Helka ainainen ykkönen? No, Kari pääsee kakkossijalle :)

Onpa ollut kylmä päivä. Ei ole monta astetta lämmintä. Aamulenkille kaivoin jalkaani välihousut. Myös hanskat pitäisi etsiä, sillä näpit alkavat olla lenkeillä aikasta jäässä. Hierojakin huomautti kylmistä käsistä. Pohdin tuossa aamusella, että jos olisi talvi takana ja koittaisi kevät ja lämpötila alkaisi olla nollan lähettyvillä, niin se tuntuisi melkein helteeltä. Nyt on toisin. Saapi kylmiin ilmoihin totutella.
    Kirsi kirjoitti blogissaan, että syksy on tullut, koska hiiret tuppaavat tulemaan sisälle. Meillä puolestaan muurahaiset. Voi että minä olen alkanut inhoamaan niitä. Kesäksi muuttavat ilmeisesti suurimmaksi osaksi ulos, mutta näin kylmien ilmojen tullen muuttavat meidän keittiöön. Niitä vilistää niin tasoilla kuin roskiksessakin. Myrkytkään eivät ole kunnolla auttaneet. Valkeista Raidin jauheista ei ole mitään hyötyä, sillä muurahaiset osaavat kiertää myrkkykohdat.

Annoin koirille toisen satsin kanasia. Alttikin söi koko kanan. Jäljelle jäi vain vähän höyheniä. Osan kanoista on tainnut harakat varastaa. Pitää ensi kerralla vähän yrittää piilotella ruokia. Shakira on niin pulska, että on varmasti saanut osansa. Joutuu nyt vähän dieettaamaan. Maire puolestaan on liian luikku. Puntarin mukaan se olisi laihtunut, vaikka olen useimmiten antanut sille ylimääräistä syötävää. Saa jatkossa sitten extra paljon pöperöä. Mairehan viilettää lenkit irrallaan ja pihallakin saa juosta Iiron kanssa. Liikuntaa siis on kertynyt reippaasti, eikä kalorimäärät ole riittäneet.

Ostin koirille matolääkkeet. Eivät ole ihan halpoja, kun satasen luokkaa köyhenin...

Maikusta pyydettiin juttua Itä-Suomen Mäyräkoirat ry:n julkaisuun, sillä Maikkuhan on vuoden 2012 Vuoden mäyräkoira.
Rustailin tällaista:

Huomasin sattumalta netissä myynti-ilmoituksen pentueesta, joka oli kääpiö-normaali -yhdistelmästä: Freckle Face Massimiliano x Minelan Balsami. Otin heti yhteyttä kasvattajaan, ja mietin, että olenko liikenteessä liian myöhään. En ollut; Maikku muutti meille alkuvuodesta 2011 ja toiseksi osaomistajaksi tuli siskoni, Riikka Hartikainen. Sydämeni suli täysin tälle kaunokaiselle. En ollut koskaan nähnyt näin kaunista mäyräkoirapentua! Maikku oli suhteellisen pieni pentu, eikä koirasta kovin isoa ole kasvanutkaan. Maikku on kuitenkin normaalikokoinen. Maikku kulki aluksi bussilla mukanani töihin eläinkauppaamme. Näin pennulle sai opetettua sisäsiisteyttä ja samalla koira sai sosiaalistamisoppintunteja.
Alusta alkaen oli selvää, että Maikkua käytetään näyttelyissä. Tulosta on tullutkin hyvin. Maikku osaa rentoutua niin automatkalla, hotellissa kuin näyttelyalueellakin. Pesonen ja Maikku ovatkin saaneet bussireissuilla monet suut kääntymään hymyyn, kun nämä kaverukset loikoilevat matkahäkissä selällään kylkikyljessä. Maikulle on kertynyt muutama titteli, ja paras näytelytulos tähän mennessä on BIS II. Maikku on nyt näyttelytauolla, sillä se on astutettu Onnenkäpälän Bernardolla (Pesonen). Messarireissu siis jää tänä vuonna välistä. Kunhan mammaloma on ohi, niin suunnistamme taas näyttelyihin. Myös uusi ulkomaanreissu on suunnitelmissa.
Loman jälkeen olisi tarkoitus jatkaa LUT-harjoituksiakin, sillä Maikulta puuttuu käyttövalion arvosta vielä A-tulos.

Kaisa Toivanen

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun minäkin olen tutustunut Maikkuun ja monta kuvaa meistä on sieltä Tuurin näyttelystä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi:)