perjantai 7. helmikuuta 2014

Hih! -hella vetää puoleensa

Kaisa:
Nyt on suuri kokkailuvimma päällä. Jossain vaiheessa se taas hyytyy ja syön yksinkertaisemmin. Mutta hyödynnän nyt innon, joka minussa on.

Tein lisää suklaata.

Muottisuklaissa on makuna punssi, mantelivoi, cashewpähkinä, rusina, raakakaakao, kaakaovoi ja kookos.
Punssin tilalla pitäisi olla rommia. Soitin Lasselle töihin, onko sillä rommia. Ei ollut.

Levysuklaassa puolestaa maistuu juustokakku-mustikka hera karpalon kera.

Lasse kävi täyttämässä leivontavarastojamme. Kohta tavarat eivät mahdu mihinkään. Toivalasta löytyi sellainen putiikki kuin Reaalimarket. Siellä on moni tuote halvempaa kuin nettikaupoissa.

Tässä osa uusista leivontatarvikkeista. Vasemmalta: raakakaakaojauhe, kilo kaakaovoita ja paahdettuja kahvipapuja.

Vinkkasin vähän aikaa sitten Lasselle, että voisin juoda jotakin laadukasta kahvia, kun sitä niin vähän yleensäkin juon. No ei mitään etsintöjä olla keritty tehdä, kun tuli Reaalimarketin innoittamana puhetta kahvipavuista. Lasse puhui jo raakojen paahtamisesta. Erikoislaitteethan sellaiseen tarvitaan. Minä siinä pohdin, että milläs pavut jauhetaan. Lasse hokasi heti, että meillähän on kahvimylly. No niinhän se tosiaan on. Ollut koristeena jo pitkän tovin. Lisättiin ostoslistaan siis paahdetut kahvipavut.

Voi miten hyvä tuoksu kahvipapupussista tulvahti, kun pussin avasi.

Kahvimylly pääsi testiin.

Ja kyllä se toimii! Tästä viikon viimeisiin treeneihin illalla pikku boostit :)

Joulun alla päätin, että joku päivä valmistan etikkaisia silakoita. Eilen kävin kaupassa, jossa oli tuoretiski. Ostin siis tuoreita silakoita. Illalla kun plarasin kansiosta reseptejä, niin kaikissa liokkeena oli tavan etikka. Ja meiltä se olikin loppu.... Päätin silti valmistaa kalaset (pienen koe-erän) ja valikoin kaapista valkoviinietikan. Lisäsin liemeen sokeria, suolaa, roseepippureita, ruohosipulia ja tuoretta inkivääriä. Tilliäkin olisin laittanut, jos sellaista olisi ollut. Loput ostamani silakat kypsensin uunissa.
    Aamulla maistoin silakkaa. Etikan maku oli mielestäni liian mieto. Mietin, että lisäänkö valkoviinietikkaa vai käynkö ostamassa ennen töihin menoa tavallista etikkaa ja lisään sitä kaloihin illalla. Lisäsin valkoviinietikkaa ja kävin ostamassa väkiviinaetikkaa. Lisään sitä illalla liemeen, jos makua ei vieläkään ole tarpeeksi. Ostin myös tilliä.
    Vertasinpa tuossa tuotteiden etikkahappopitoisuuksia. Valkoviinietikassa se on 6 % ja ostamassani etikassa 10 %.

Siellä ne kalaset makoilee.

Kun kalaset oli lykätty purkkiin ja uuniin, niin seuraavaksi tein perunapohjaisen kasvispiirakan. Laitoin siihen mitä mieleen juolahti: parsaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, pinaattia, punasipulia ja juuston jämät. Ostin säilykkeenä artisokan sydämiä. Laitoin myös niitä piiraaseen. Nesteen sekoitin munien joukkoon ja kaadoin piirakan päälle. Hyvää! Ei tarvitse koko ajan syödä parsaa siltään, raakana ja kypsänä.


Uusimmat maut suklaan valmistukseen sekä muuhun leivontaan. Kirsikkaista juomaa ja rommia. Alkon myyjän suosituksesta Lassen mukaan oli lähtenyt tuo kyseinen rommipullo.

1 kommentti:

  1. Kaisa kun rupeaa tekemään jotakin niin sen se tekee 101 lasissa:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi:)