torstai 13. helmikuuta 2014

Treenikisa loppusuoralla, ulkomaat odottavat ja hellan edessä on tullut seisottua

Kaisa:
Minun osalta treenikisa alkaa pikku hiljaa siirtymään loppusuoralle. Kisa-aikaa olisi maaliskuun lopulle, mutta minä lähden sinne Bulgariaan koiranäyttelyreissulle 6.3. Stoppaan kisan siihen, sillä sitten tuleekin kahden viikon treenitauko, ja syömisetkin tulevat olemaan sitä sun tätä. Jos sama toistuu kuin Moldovan reissulla, niin pysähtelemme paljon huoltsikoilla, eikä niissä myydä mitään valmissalaatteja tai edes täytettyjä sämpylöitä niin kuin Suomessa. Huoltsikoilta voi ostaa sipsiä ja limpparia. Kun pysähdymme hotelleille, pääsee syömään hotellin ruoka-antimia. Ja jos lähettyvillä on ruokakauppa, niin voi käydä ostoksilla. Aion ottaa mukaan myös jotain säilyvää ruokaa, mutta ne tulevat riittämään vain osalle reissua. Olenkin asennoitunut jo etukäteen siihen, että menetän osan siitä, mitä juuri olen tavoittanut. Treenit jatkukoon sitten reissun jälkeen, ja kirin kropan kuntoa takaisin :)
    Viikkojen myötä päivittäisen ruoan kalorimäärää on vain kiristetty. Aiemmin kauhistelin asiaa, ja mietin, että miten arkea jaksaa vetää noin vähällä kalorimäärällä? Ja kun pitäisi vielä lenkkeillä ja vetää salitreenitkin! Ja alkaako paino putoamaan hirmuista vauhtia? Ei ole alkanut. Paino on suunnilleen samoissa lukemissa kuin ennenkin. Ei uskoisi! Nyt kalorimäärä on noin puolet siitä mitä normaalisti olen syönyt. Näin se kroppa vaan tottuu kaikkeen.
    Yhdessä vaiheessa olo oli kuitenkin ihan voimaton, ja otinkin sitten yhteyttä kisan järjestäjään. Sain pikaiseen vastauksen ohjeineen miten toimia. Lyhyesti sanottuna: Tarvittaessa ruokamäärää voi nostaa hetkellisesti ja viikonloppuisin voi tankata hiilareita. SOKERILLA EI SAA HERKUTELLA! Se pistää insuliinitasot heittelemään, ja siis kropan sekaisin. Olen pyrkinyt noudattamaan ohjeita. Kun ei vain syö herkkuja, niin himo menee ohi ja pysyy poissa. Mutta hormonit tekevät tepposiaan ja välillä haluaa ahmia ihan mitä vain kaksin käsin. Varsinkin niitä herkkuja :)
    Kun kisa on ohi, niin minua odottaa kaapissa mm. ihanainen suklaarasia. Nyt olen herkutellut mm. mustista pavuista tehdyllä kakulla. Ohjeen mukaan tehtynä kakusta tuli hiukan mauton ja kuiva. Tuunasinkin kakkua vielä jälkikäteen. Kostutin sitä kahvilla ja lisäsin päälle marjoja.


Kakun pääraaka-aine; mustat pavut.

Ei papukakku sokeri-rasvaherkkuja peittoa, mutta tälläkin pärjäilee :) Välissä omenasosetta ja päällä kookosvaahtoa, kaakaonibsejä ja pakasteesta napattuja vadelmia.
Ihan hyvvee :)

Hellan edessä on todellakin tullut vietettyä aikaa. Jos Lasse kokkaisi minulle välillä, niin pestin siirtäisin välittömästi hänelle. Vaikka kalorimäärä on alhainen, niin silti ruokaa uppoaa sisuksiini aikasta paljon, ja usein. Monta monituista kertaa päivässä. Onhan se mukava syödä :) 
Kana- ja kalapaketteja saa siis paistella yhdellä kerralla useamman puketin, jotta ei tarvitsisi ihan joka päivä tehdä työeväitä.
    Leipomisinto on edelleen päällä. Kohta pitää kuitenkin stopata tuon kanssa ja hypätä sohvalle. Nyt telkkarin "katsominen" on se kuuntelua, kun itse olen keittiössä. Tänä aamuna vielä tein herkkusia huomista ystävänpäivää varten. Ja aamulla meinasin kokata Lasselle aamiaista, jos se ei kerkiä karata töihin ennen ruoanlaittoani. Facebookin kautta löytyi niin monta kivaa reseptiä, että niistä riittää jollekin toisellekin Lasselle tarkoitetulle kokkailukerralle. Tälläkin kertaa yksi raaka-aineista on nakki :)

Hillot (tai mitkä lie) ovat testin alla. Valmistin nyt kuumentamattomia satseja, niin mukana on myös alkoholia. Valmistin koe-eriä ns. tuoreista taateleista, kaupan kirsikkahillosta (koska unohdin tilata ne kuivatut kirsikat, eikä kaupoista ole löytynyt mitään säilykekirsikoitakaan) ja Kirsberry-kirsikkaviinistä. Tämä tuotos on todella hyvää!

Siellä Kirsberry muhii.Aamun kaurapuuro vähän erilaisessa muodossa; mikrokakkusena. Välissä omatekoista hilloa. Maistui!

Aiemminhan tein myös niitä etikkasilakoita. Ne ovat ihan ok, mutta kyllä tarvitsevat lisuketta rinnalle. Ja kaupan maustesillit ovat parempia. Voisi kokeilla joskus uutta kalasatsia. Pitää miettiä uudestaan tuota maustamispuolta.

Etikkasilakkaa. Maitopohjainen kastike pehmentää kalan makua. Tässä lisänä maitorahkaa mausteilla; mukana ainakin sinappia, tilliä, suolaa, sitruunamehua ja pippuria.


P.S. Sanoin aiemmin koiranäyttelyreissun järjestäjälle, että odotan hetken, jotta seuraan, voiko Altti lähteä reissuun mukaan, kun sillä on ollut niitä iho-oireita. Maili oli antanut ison koiran paikkani jollekin toiselle ilman, että kysyi minulta, otanko isoa koiraa mukaan. Vähänkö on suututtanut ja harmittanut. Mietin myös, että jos reissu alkaa näin, niin miten se päättyy? Maili oli jopa valmis palauttamaan maksamani rahat. Päätin kuitenkin, että lähden reissuun. Toivon tietysti, että matkasta tulee mukava. Ja tiedän jatkossa, että varaan heti etukäteen suunnittelemani koirapaikat.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi:)