keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Manta raasu

Riikka:
Lauantaina huomasin taasen, että Mantan kynsissä ongelmaa... oli haljennut vaakatasossa tyveen saakka niin, että sieltä pilkisti sisältä koko ydin. Kipeä taatusti. Soitin lääkärille ja sanoi, että voi odottaa maanantaihin toimenpidettä ja aloitin Mantalle antibioottikuurin sekä kipulääkityksen.
    Mantallahan on todella hauraat kynnet. Kynsi on irronnut ainakin kolme kertaa aiemmin. Diagnoosia ei ole tehty, mutta alkaa jo tuntua siltä että jokin sairaus sitä riivaa. Kuulemma pitäisi luuta varpaasta saada patologille, jos haluaa varmemman tiedon.
    Maanantaina vein Mantan lääkäriin. Luulin että kynsi poistetaan. Ei poistettu, siitä kuorittiin vain kynsiosa pois ja koko oliko se nyt pulpa, se ydinkohta... jäi pojottamaan näkyville:(


Lääkäri laittoi tassusiteen. Ääneen päivittelin siinä, että eikö se jää kiinni siihen ytimeen. Laittoi hän siihen semmoisen rasvalapun väliin, mutta. Eilen kun aloin vaihtamaan sidettä niin koko tuppelo oli tarttunut kipeään ytimeen kiinni. Voi sitä itkun määrää. Siinä kiireessä en keksinyt muuta kun laitoin vanhan siteen takaisin ja soitin lääkäriin. Sanoi, että kannattaa vedessä lilluttaa ja irroitella niin. Kävin illalla välillä vielä töissä hieromassa koira-asiakkaan ja mielessä pyöri vain Manta reppana. Kotiin päästyäni aloin kärsivällisesti irroittelemaan sidettä... Irtosihan se. Seuraava operaatio oli saada tassu hyvin kuivattua... Ei ollut Mantan paras päivä, mutta hyvin kiltisti hän kyllä toimenpiteeseen suostui. Tänään, huomenna jne... sama rumba jatkuu. Toivottavasti tassu paranee nopeasti.

1 kommentti:

  1. Nyt on paras teettää osteoporoosi kuvaus. Jos luut on haurastuneet ei vain kynnet on tilanne vakava.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi:)