keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Columbo sairastaa

Riikka:
Eilinen päivä alkoi ikävästi. Huomasin, että Columbon (Columbohan kärsii munuaisten vajaatoiminnasta ja kaikki ylimääräinen sairastelu on hälle liikaa) kaulassa tai posken alla on hirmuinen patti. Se ei näyttänyt aristavan tms, mutta isosta patista oli kyse.
Columbon hampaat ovat sairauden myötä helposti hammaskiveä keräävät ja olinkin jo pitkään miettinyt, että se pitäisi käyttää hammaskiven poistossa. Pitkään ja hartaasti asiaa olin pohtinut sen takia, että rauhoittaminen on iso riski tuommoiselle koiralle. No nyt sitten oli jokatapauksessa mentävä ja nopsaan eläinlääkärille. Kiitos Virpille, kun järkkäsit ajan vaikka teillä siellä klinikalla on varmasti kiire:)
Tero käytti Columbon lääkärissä. Itse olin töissä (olikin muuten kamala päivä olla itkuisena liikkeellä)... Olin jutellu lääkärin kanssa, että jos hän katsoo Columbon kunnon niin huonoksi, ettei kannata enää hoitaa annan eutanasiaan luvan:(. Lääkäriaika oli klo. 10. Yhdentoista aikaan mietin, ettei Comua ole lopetettu, koska mitään ei ole kuulunut. Eläinlääkäri oli päätynyt puhkaisemaan patin, joka oli täynnä märkää. Ja hampaat tietysti samalla putsattiin ja verikokeet otettiin. Antibioottikuurille jouduttiin ja sehän ei ole Columbon munuaisille hyvä juttu. Nyt seuraillaan miten lääkitys vaikuttaa.
Voi Komu reppanaa, sen kaula oli aivan turvoksissa eilen ja lääkkeistä toinen ihan tokkurassa. Juottaa piti ruiskulla ja pissalle ei koira suostunut ollenkaan.
Yö meni rauallisissa merkeissä, välillä vähän jalkopäässä olevaa koiraa varpailla kokeilin, että ollaanko siellä hengissä. Aamulla on nyt asiat jo paremmalla tolalla. Turvotusta on, mutta ruoka jo maistui. Vettä koira ei suostu juomaan kun ruiskun kautta. Ja pissattukin ollaan. Pieni sotamies on urhea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)