maanantai 7. tammikuuta 2013

Tietotulva viikonloppuna + suunnitelmia vuodelle 2013

Riikka:
Aloitin viikonloppuna koirahierojakoulutuksen. Lähipäivät olivat lauantaina ja sunnuntaina Helsingissä. Matkaan piti lähteä jo perjantaiaamuna. Olisi helpompaa jos kulkisi joku yöjuna tms, niin ei menisi ihan koko viikonloppu. No mutta, tässä tapauksessa kaikki meni kuin Strömsössä:) Pääsin tuttuni kyydilla tai olisin päässyt Tapiolaan saakka, mutta tuossa Vierunmäen kohdalla ystäväni, joka asuu siellä otti minuun yhteyttä! Siis olimme ihan muutaman kilsan päässä... ja pääsinkin käymään hänen luonaan ihan noin vain suunnittelematta. Siellä aikamme hupateltua hyppäsin bussiin ja matkustin Helsinkiin. Siellä päässä ennen kuin illalla lopulta pääsin ystäväni Sannan luo (kiitos kun majoititte minut:)), kävin jututtamassa vanhaa kaveriani Instrussa. Sinäsnsä aika ystäväpainoitteinen viikonloppu... ihanaa. Liian kauan siitä kun viimeksi olemme tavanneet. Ja täytyy sanoa, että paljon on tapahtunut asioita heidän elämässään....
Lauantaina olikin sitten todellinen infopläjäys koulussa, koulutuksen järjestää ELK WETWR, Eläinten luontaislääkintäkoulu. Oli aivan mahtavaa. Innoissani yritin imuroida kaiken tiedon ja siitä seurasi infoähky ja ehkä pieni paniikki, että miten kaikki asiat, anatomiasta hierontaan jne oppii... ja miten minä lahopää opin muistamaan kaiken. Sunnuntaina pääsimme sitten suoraan asiaan eli hieromaan koiria. Minulle tuli ihana picardienpaimenkoira Hukka. Kiitos kun sain hieroa Hukkaa!
Rankka viikonloppu siis takana, mutta niin antoisa:)

Kaisa:
Koirapuolen suunnitelmia pitäisi tehdä tälle vuodelle. Näyttelyissä meinasin käydä vähän vähemmän. Jos säästelisi ulkomaan reissuja varten. Jos Lasse vaan päästää lähtemään... Tänä vuonna voisi käydä Ukrainassa ja lisäksi Suomen näyttelyistä Iisalmessa, Kuopiossa sekä Messarissa. Näissä ainakin. Pitänee katsoa, onko sopivia ryhmänäyttelyitä tarjolla. Maikku ja Pesonen pystyvät valiotumaan alkuvuoden puoliskolla, jos saavat viimeiset SERTinsä. Maikku helmikuusta eteen päin ja Pesonen huhtikuun puolesta välistä eteen päin.
    Maire saa aloittaa näyttelyuransa. Osuuko niin, että Ukrainan reissu olisi ensimmäinen koitos? Iso pala näin alkuunsa! Pitäisi varmaan reenata ahkerasti...
    Tällä viikolla meille lennähtää ulkomailta mäykkyuros nimeltänsä Iiro (Iiro Rantalan mukaan). Laitan pennusta tarkemmin tietoa esille, kunhan ollaan saatu koira kotiin. Lähdetään viikonloppuna Riikan kanssa hakemaan Iiro Savon mualle.
    Mitäs vielä? Maikku olisi tarkoitus astuttaa Pesosella kesäkuussa ja Muusan miesreissua olisi kanssa mietittävä :)

Onnenkäpälän Bernardo x Firesoul:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI30140/11&ReknoE=FI19368/11

Pesosen luona kävi naisvieras
Onnenkäpälän Bernardo x Lamark Milla:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FIN18112/06&ReknoI=FI30140/11

Koiran tutkapanta on käyttökunnossa. Ennätin eilen käydä testaamassa sitä. Lasse ei ollut perehtynyt asiaan pyynnöistäni huolimatta, niin lähdin Pesosen ja Maikun kanssa liikenteeseen ihan ummikkona. Kysymyksiä tuli mieleen matkan varrella. Pitää latailla Ultrapointin käyttöohjeet netistä ja lueskella ne läpi. Ensi kerralla on sitten viisaampi. Lisäksi panta on liian iso. Sain ankkuroitua tutkan talutuspannalla...
    Paikka paikoin hanki kesti koiraa, ihmistä ei. Minä siis jouduin kulkemaan moottorikelkkauraa, taaplattua polkua, metsäkoneen uraa jne. Pesonen kävi touhuamassa pöpelikössä. Tulosta ei oikein tullut. Vähän vain kävi haukkumassa. Yhdessä vaiheessa metsästä kuului ääni kuin joku olisi kulkenut lumessa. Pesonen kuuli tämän myös ja lähti pikaiseen metsikköön haukun kera. Vähän meinasi jo jänskittää, että minkä hirven se sieltä esille ajaa. Ajotilannetta ei kuitenkaan syntynyt. Näkyvillä ei ollut tuoreita pupujussin jälkiä, ja Pesonen ei itsenäisesti lähtenyt kovinkaan syvälle metsään. Välillä tuntui löytävän pupujen levähdyspaikkoja, kun tutkaili kuusien alusia. Pesosta kiinnosti myös kaikki koloset. Piti käydä haistelemassa.
    Meikäläisellä pitäisi olla sukset tai lumikengät, jotta pääsisi kulkemaan metsässä. Lumikengistä olenkin haaveillut jo useamman vuoden. Josko alennusmyynneistä raskisi ostaa? Jos matkalla jotain näin, niin tosi ison pöllön ja useita metsäkanalintuja :)

Iiro

2 kommenttia:

  1. Hienoa oppia uusia asioita ja kiva kun sait hieroa tuttua rotua. Varmasti oli ihana tavata ystäviä ja saada puhua yhteisistä asioista ja muistoista.

    VastaaPoista
  2. Jouluksi kotiin-olisi minun motto jos metsään lähtisin tarpomaan yksikseni:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi:)