maanantai 29. heinäkuuta 2013

Risteily Ukolla ja luolareissu

Kaisa:
Lassen kanssa olimme eilen Ukko-paatilla Alahovin viinitilareisteilyllä. Laiva on rakennettu jo 1800-luvulla. Reissu kesti 4 h. Menomatkalla nautimme laivan antimista, mm. poronkäristyksestä. Kun pääsimme tilan satamaan, emme pitäneet laivasta poistumisen kanssa mitään kiirettä. Osa ihmisistä poistui kannelta ja osa jäi kannelle. Lasse kuvaili joutsenia, ja lähdimme vasta sitten poistumaan paatista. Luulin, että kaikki jäävät tilalle. Kun pääsimme portille, niin laiva oli jo lähdössä pois. Oli noloa, kun laiva joutui menemän takaisin laiturille päin ja miehistö laittamaan meille rampin...Työntekijä painotti meille monta kertaa, että takaisin satamassa pitää sitten olla klo 15.30. Juu, juu :) Kaikki eivät siis jääneetkään tilalle, vaan osa lähti takaisin Kuopion satamaan.
    Viinitilalla saimme maistaa muutamaa tilan tuotetta. Olivat yllättävän hyviä (Mutta Lassen mustaviinimarjaviini on mielestäni vielä parempaa. Kävimmekin ostamassa kotimatkalla viinitarpeet. Lasse pääsee puuhastelemaan :) ). Lisäksi saimme lyhyen esitelmän viinin valmistuksesta. Sittenpä hiukan shoppailtiin. Ja lopuksi tiirailimme tilan eläimiä. Tämän jälkeen päätimme mennä laiturille, jotta olemme paikalla varmasti ajoissa :)


Ukko-paatti

Näiden takia meinasi Alahovi jäädä näkemättä.

Puijon torni

Lasse maistiaisissa.

Korea riikinkukko ukko.


Villasika?

Laiturialueen betonissa on tassuteltu :)

Ukko tuloo hakemaan poies viinitilalta.

Minustakin on yksi räpsy.

Kuopion satamasta kuvattu tuulimylly.

Lauantaina puolestaan kävin Marikan, Pekan, Sepen, Iiron ja Mairen kanssa luolaharkoissa. Niin kuin arvelinkin, niin meikäläisen koirat olivat yksiä möllykoitä. Mikko-ope sanoi, että Iiron kanssa kannattaisi keskittyä jäljestykseen, jos koira on kerran siinä hyvä. Ei sekoittaisi pientä päätä monella asialla. Jos sitten teen niin. Maire siis nuorisosta on jatkossa mukana.
    Sepe (Onnenkäpälän Dark Spark) puolestaan on luonnonlahjakkuus. Tälle nuorelle koiralle harkat olivat toiset ja silti se osasi laittaa täyden rähinän pystyyn. Eikä luolan ahdinkokohdat tuntuneet missään. Tämä poika kerryttää nyt vain lisää ikää, jotta pääsee tosi toimiin ja ehkäpä sitten ensi vuoden alku puolella jo kokeisiin :)

Sepe


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi:)