perjantai 25. lokakuuta 2013

Pentusia!

Kaisa:
Viime yö meni Maikun kanssa synnyttäessä. Alku ei ollut helppo. Ensimmäisen tyttösen jalat pilkistivät ulkona tovin, ja välillä ne vetäytyivät sisään. Soitin asiasta Riikalle ja hän käski soittaa Paavolle. Paavo esitti kysymyksiä, ja sanoi, että odota puolituntia ja soita sitten uudestaan. Tässä välissä piti kuitenkin soittaa, kun halusin kysyä, että voinko vetää pentua ulospäin. Sain tähän luvan, kunhan pennun pylly oli ensin tullut ulos. Muutoin jalat voisivat jäädä käteeni. Sain avitettua Maikkua ja pentusta, mutta tässä vaiheessa pennun pää jäi vielä sisään. Pentu jäi sätkimään kroppa ulkomualimassa ja pää vielä sisuksissa. Olipa jänniä hetkiä!
    Seuraava pentu syntyi vasta kahden tunnin kuluttua. Sitten alkoi porukkaa tulemaan nopeampaa tahtia. Viimeinen pentu syntyi vasta yli kolme tuntia toisiksi viimeisestä. Minähän en tiennyt, montako pentua on syntymässä, joten lukumäärä oli arvoitus. Alunperin ajattelin, että pentuja on neljä. Loppu vaiheessa Maikun vatsa kuitenkin paisui aikalailla, ja painoa kertyi 10,6 kiloon saakka. Maikun synnytys kesti yli 9 h.
    Maikku on tomera mamma. Se murisee sekä minulle että Lasselle. Ei uskoisi, kun Maikku on muutoin niin pehmeä luonteinen.

Kävin tässä aamusella ripsien huollossakin. Arvatkaapa meinasinko nukahtaa? :)

Maikkulla on aika tukala olo.


Maikku olisi halunnut synnyttä selällään.

Ensimmäinen pentu.

Sisko (alla) ja sen veli. Tyttöstä sanoin ison talon Elsiksi, kun ei meinannut tulla ulos.


Kuusikko.

Päätin kokeilla pentujen merkkaamista karjavärillä. Ravistin spraypulloa ja sieltä hulahti ainetta käsilleni. Nyt olen minä merkattu...


4 kommenttia:

 1. Onnea Maikulle vauvoista ja tietysti sinulle Kaisa myös.

  VastaaPoista
 2. Onnea kasvattajille,ihan kyyneleet nousi silmiin kun luin Maikun ponnisteluja.
  Oliko minkä kokosia pentuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 185-240 g. Liisa hengessä mukana :)

   Kaisa

   Poista

Kiitos kommentistasi:)